Behov for innendørs skatehall i Valdres

 – Det hadde ikke forundret meg om vi hadde sett vår første helprofesjonelle skateboarder fra Valdres, om vi fikk en hall å boltre oss i hele året, skriver Alexander Tvenge.  Illustrasjonsfoto

– Det hadde ikke forundret meg om vi hadde sett vår første helprofesjonelle skateboarder fra Valdres, om vi fikk en hall å boltre oss i hele året, skriver Alexander Tvenge. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Aktuell debatt

I sommer var det 10 år siden sist jeg aktivt sto på skateboard, og det er vel om lag 15 år siden sist jeg brant såpass for noe, at jeg følte et leserinnlegg var på sin plass. Men, ting endrer seg, og jeg er, i en alder av 27 år, tilbake til skating som mitt alibi for fysisk aktivitet.

Siden jeg verken finner stor glede i å løfte tunge ting på treningssenter, jogge eller sykle lange turer, så falt valget på en gammel hobby fra tenårene, som så absolutt har gitt mersmak. Og Nord-Aurdal kommune, sammen med Valdres skateboardklubb skal ha en masse ros for å ha gitt oss et utendørstilbud i høy klasse. Dessverre, så er denne aktiviteten i stor grad avhengig av været, som jo som dalen vår, er variert. Og det er i denne sammenhengen et savn etter en innendørs arena for hobbyen til meg, og flere med meg, kommer.

Det er kanskje enkelt å ta en titt på oss der vi står på brettene våres, å tenke; «trefjøl og fire hjul? Det der kan da ikke koste all verden.» men faktum er dessverre det, at dette er en relativt dyr hobby, og at om man har tenkt å få utstyret til å vare, så er regnvåt asfalt, regn og søledammer ikke å anbefale siden plater blir tunge av vann og har lettere for å brekke, og kulelager ruster, så på våte dager, sånn som nå på høsten, så holder vi oss inne. Det samme gjelder fra snøen legger seg i november og fram til sent i april.

Jeg vil gjerne få innrømme det med en gang, at jeg som lokal skateboarder i Nord-Aurdal, føler jeg ber om både i pose og sekk, når jeg nå forsøker å foreslå innendørs skatehall i Valdres.

Men! Jeg er overbevist om at dette vil være utelukkende positivt for regionen. Vi vil få mulighet til å utøve hobbyen våres hele året. For meg personlig, vil det bety, at sjansene vil øke drastisk for at jeg kommer meg i aktivitet mellom november og april, og ikke går i den vanlige vinterdvalen.

Vi vil få mulighet til å utøve hobbyen våres hele året

Alexander Tvenge

Utover det rent egoistiske, så vil det for mange barn, ungdom og unge voksne være et naturlig samlingspunkt, hvilket jeg vil tørre å påstå at det ikke finnes så altfor mange av, utenom organiserte aktiviteter som fotball, langrenn etc.

Uansett, så er det tungtveiende argumentet for meg, at det jeg ser fra de unge skateboarderne i Valdres i dag, er et utrolig talent og potensial. Det hadde ikke forundret meg om vi hadde sett vår første helprofesjonelle skateboarder fra Valdres, om vi fikk en hall å boltre oss i hele året. Hvor moro hadde det ikke vært å se en lokal brettkjører i et framtidig sommer OL? Skateboarding er jo en gren fra 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags