– Hva nå, Valdres?

Vegard Riseng

Vegard Riseng Foto:

Av
DEL

Leserbrev– Jeg hadde aldri trodd at Gudbrandsdalen skulle gå forbi Valdres, og seile opp som den mest progressive regionen i Oppland, men nå har det tilsynelatende skjedd. Utfordringene står i kø i Gudbrandsdalen, særlig langt nord i dalføret. Det de sliter med, er stort sett det samme som oss, bare at ganske mye av det er i en større skala. Litt fordi avstandene er større, litt fordi endringene er mer dramatiske, og mye fordi dalføret har vært langt dårligere rustet.

Det er i endring. Mens samarbeidet i Valdres har nådd sitt laveste punkt på lenge, har både Senterpartiet og Arbeiderpartiet i Gudbrandsdalen løftet blikket mot framtida og begynt å innse hva regionen trenger. Der Valdres har stoppet opp og blitt seg selv nok, har Gudbrandsdalen lært av sin fordums Peer Gynt.

Det er ingen revolusjon som utarter seg i nabodalføret i øst. Langt ifra. Gudbrandsdølen har gjort det de alltid har gjort. De har observert det som skjer rundt seg, sett at andre lykkes, og langsomt resonnert seg fram til løsningen.

Så, hva nå, Valdres? Hvor lenge skal vi sture og kjekle? Forspranget er tapt. Hvor lenge skal vi sitte stille?

Vegard Riseng

Like fullt er oppvåkningen i gang. I Gudbrandsdalen har man innsett at man må ta tak i sin egen situasjon, at tiden er overmoden for å tenke nytt og framtidsrettet. Man har innsett at det er nødvendig å spille på lag med næringslivet, at kvaliteten på de offentlige tjenestene må sikres, og at man må være attraktive for fritidsinnbyggere og turister så vel som fastboende. Kort sagt: Alle gode krefter må spille på lag for å skape en strek region som er rustet for framtida.

Tiden der samarbeid var svaret, er forbi. Morgendagens utfordringer krever samling. Når til og med Senterpartiet i Gudbrandsdalen går for én region, bør det begynne å demre litt for andre også.

– Så, hva nå, Valdres? Hvor lenge skal vi sture og kjekle? Forspranget er tapt. Hvor lenge skal vi sitte stille?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags