(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt et dødsfall som er relatert til covid-19. Pasienten døde på sykehuset Innlandet i helga, sier kommuneoverlege i Ringebu, Per Ove Hagestuen til GD.

Han sier at dette er en godt voksen person, som hadde underliggende sykdommer. Og at koronasmitten er relatert til en utenlandsreise.

Bekrefter to dødsfall i helga

Sykehuset Innlandet fikk sine første dødsfall knyttet til koronasmitten i helga. Kommunikasjonsdirektør Frank Roar Byenstuen sier til GD at to pasienter døde på sykehuset i helga. Hvor den andre pasienten kommer fra er foreløpig ikke kjent.

Sykehuset gikk søndag ut med informasjon om det ene dødsfallet. Byenstuen sier at forsinkelse i rapporteringen er årsaken til at det ikke ble meldt om begge dødsfallene i helga.

15 pasienter er nå innlagt ved sykehuset Innlandet med koronasmitte.

– Veldig trist

– Det er veldig trist at vi har fått vårt første dødsfall. Pasienten hadde vært innlagt på sykehuset i noen dager, sier kommuneoverlege Hagestuen i Ringebu.

Den andre pasienten som døde i helga er i følge sykehuset også en eldre koronapasient. Denne pasienten var blant dem som først ble utsatt for forveksling av prøver. Sykehuset opplyser at pasienten hadde en annen underliggende sykdom.

– Forvekslingen av prøvesvar har ikke påvirket sykdomsforløpet og utfallet for pasienten. Informasjonen gis i samråd med pårørende, og det blir ikke gitt ytterligere opplysninger om avdøde, melder sykehuset.

Dette er det 63. meldte koronadødsfallet her i landet og dette er det fjerde og det femte i Innlandet.

De tre øvrige dødsfallene i Innlandet er en pasient fra Valdres, en pasient fra Ringsaker og en pasient fra Åsnes, ifølge NTB.

Fortsetter testingen

Kommuneoverlegen i Ringebu sier at de så langt har åtte personer som er bekreftet smittet av korona i Ringebu kommune.

– Vi tester ikke så mange nå, men skal teste noen få i løpet av dagen i dag. I snitt tester vi en til to per dag. De som er smittet i Ringebu er fra unge voksne til eldre over 65 år. Flere er nå friske igjen og ute av isolasjon. Per nå er det tre som sitter isolert, sier Hagestuen til GD.