Gå til sidens hovedinnhold

– Det ser lovende ut, men vi kan ikke si oss helt trygge ennå

Omkring 170-180 elever og lærere tilknytta russekullet ved Valdres vidaregåande skule, kan vende tilbake til skole og jobb fra ventekarantene etter negativ koronatest. Samtidig er rundt 30 yngre elever testa torsdag.

At en ungdom fra nabodalføret i koronakarantene, som seinere ble bekrefta smitta, kryssa fylkesgrensa og var i kontakt med lokale ungdommer på Fagernes i helga, medførte massiv smittesporing, testing og karantene for russekullet og tilknytta lærere ved Valdres videregåande skule.

Flere negative tester

Torsdag morgen kunne kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune meddele avisa at godt over halve russekullet med elever og lærere bosatt i Nord-Aurdal, Sør-Aurdal og Etnedal, hadde testa negativt.

Torsdag kveld kan kommuneoverlegene i Øystre Slidre, Vestre Slidre og Vang også melde om negative svar på koronatestene tilknytta russekullet i deres respektive kommuner.

20-30 testes på nytt lørdag

– Det er gode nyheter. Alle som var i ventekarantene har testa negativt. Disse elevene og lærerne er med det ute av ventekarantene og kan vende tilbake til skole og jobb, forteller Jahr.

– Dette gjelder om lag 170-180 personer, fordelt på alle de seks Valdres-kommunene. Fortsatt sitter rundt 20-30 stykker som er å regne som nærkontakter, i karantene. De har testa negativt på den første testen og skal ta sin andre test på lørdag, utdyper han.

Yngre elever i ventekarantene

– Det er imidlertid et «men» her, påpeker kommuneoverlegen i Nord-Aurdal.

– Det har kommet nye opplysninger om at en del yngre elever var til stede ved Shell på Fagernes sammen med russen lørdag kveld. Det gjør at vi har valgt å teste en del elever i trinnet under russekullet for eventuell smitte. Det gjelder en spesifikk klasse på andretrinnet. Ytterligere rundt 30 elever, som fordeler seg på alle de seks Valdres-kommunene, er testa torsdag, og vi venter svar på disse testene fredag.

– Det ser lovende ut, men vi kan ikke si oss helt trygge ennå, avslutter Jahr.

«Det blir skole i morgen!»

Rektor ved Valdres vidaregåande skule, Kari Rustad, sendte torsdag kveld ut følgende melding til elevene: «Det blir skole i morgen! Heldigvis har alle avgangselevene testet negativt. Derfor blir det vanlig skole slik timeplanen viser, i morgen. Avgangselever og andre elever som fortsatt er i ventekarantene/karantene får undervisningen på Teams».

Det gis videre også her beskjed om at noen elever på Vg2 ble testa torsdag, er i ventekarantene og ikke skal møte på skolen fredag. Disse får undervisning på Teams.

Kommentarer til denne saken