Direktør Atle Hovi om dagens krisepakke og situasjonen på Beitostølen: – Dette er bra og betyr mye for oss og reiselivsindustrien

Brødrene Atle og Bjørnar Hovi (t.v) eier og driver Beitostølen Resort, med to hoteller, leiligheter og hytter, og i alt 2.600 kommersielle senger, i tillegg til alpinanleggene. Nå er alt stengt og 120 ansatte er permitterte, men brødrene Hovi er offensive, jobber med nye prosjekter og forbereder seg til hverdagen normaliseres igjen.

Brødrene Atle og Bjørnar Hovi (t.v) eier og driver Beitostølen Resort, med to hoteller, leiligheter og hytter, og i alt 2.600 kommersielle senger, i tillegg til alpinanleggene. Nå er alt stengt og 120 ansatte er permitterte, men brødrene Hovi er offensive, jobber med nye prosjekter og forbereder seg til hverdagen normaliseres igjen. Foto:

Direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi, mener regjeringens pakke som ble presentert i dag er bra, fordi den gir betalingstrygghet for faste kostnader. – Det betyr mye for oss, for våre leverandører, og også våre leietakere i forretningsbyggene vi eier, sier Hovi.

DEL

Beitostølen: – Etter at Corona-krisen traff både oss og hele reiselivsindustrien med full styrke, har det vært en slags unntakstilstand også når det gjelder næringslivets faste kostnader. Ja, en type alle-mot-alle-situasjon for å få utsatt betalinger av faste kostnader, sier Atle Hovi.

– Så er det all mulig grunn til å applaudere den norske modellen, der regjeringen setter seg ned med NHO, LO, Finans Norge og Virke, at man i fellesskap utarbeider gode løsninger. Vi kjenner ikke detaljene ennå, men jeg synes dette er en god start.

Ingen tilfeller

– På Beitostølen har vi heldigvis ingen smittetilfeller i dag. Vi var tidlig ute med full nedstengning fredag 13. mars; av hotellene, øvrige overnattingsmuligheter, alpinanleggene og også løypekjøringa. Vi har et godt samarbeid med kommuneledelsen i Øystre Slidre, og også innad i næringa, som er veldig viktig i en situasjonen som denne.

– Situasjonen er tøff for oss alle, men vi er offensive og bruker tida nå til idéutvikling og vurdering av nye prosjekter, slik at vi er godt rustet når hverdagen etter hvert melder seg, som jeg håper ikke blir veldig lenge til, men vi er også forberedt på at dette kan ta tid. Uansett skal vi komme oss igjennom denne utfordrende tida på en god måte.

– Det som imidlertid er fint å konstatere, er at våre gjester og venner, som både er privatpersoner og firmakunder, og også vår mange hytteeiere på og rundt Beitostølen, viser stor forståelse for situasjonen, ved å følge myndighetenes kjøreregler. At vi har lojale Beitostølen-ambassadører, både i våre gjester og hytteeiere, er vi alle veldig takknemlige for her i fjellandsbyen, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Artikkeltags