Koronapandemien ble et hinder, men stopper ikke engasjementet for kreftformene få overlever.

Koronapandemien gikk hardt utover innsamlingsresultatet i årets Krafttak mot kreft. Virusmutanter og smittefare gjorde at vi ikke kunne sende våre bøssebærere fra dør til dør for å be om støtte, noe vi vet er avgjørende for innsamlingsresultatet.

I Innlandet har det blitt samlet inn 1 031 895 kroner. Målet var 4,2 millioner. På landsbasis har vi så langt et resultat på litt over 20 millioner kroner. Selv om også dette er mye lavere enn målet vårt på 35 millioner kroner, har tusenvis av ildsjeler og frivillige lagt ned en stor innsats for å samle inn mest mulig penger digitalt. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for de som rammes av en kreftform som få overlever.

Til tross for pandemien, har engasjementet i Valdres vært stort. Etnedalskomiteen, Røn Bygdekvinnelag, Øystre Slidre Bygdekvinnelag, Åbjør Bygdekvinnelag og Valdres videregående skole har alle gjort en fantastisk innsats under aksjonen. Spesielt vil vi trekke frem russen ved Valdres videregående skole som arrangerte en meget vellykket lunsjkonsert sammen med Ung i Valdres. Lokale musikktalenter spilte og sang til inntekt for aksjonen, og til sammen kom det inn 46.672 kroner. Utrolig bra!

En ekstra stor honnør må vi gi til aksjonsleder ved Valdres vgs , Margrete Myrvold Hegge, som klippet håret sitt og donerte det til kreftsaken. Det står det virkelig stor respekt av.

Vi ønsker også å rette en varm takk til Johannes Loftshus fra Etnedal. Takk for at du sto fram med din personlige historie i media for å løfte årets tema.

Vi vil også takke alle enkeltpersoner som opprettet sin egen digitale bøsse for å samle inn penger.

Innsatsen hver enkelt av dere har lagt ned betyr mye – både for enkeltmennesker og for kreftsaken. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon! Din innsats betyr mye – både for enkeltmennesker og for kreftsaken.

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag til årets aksjon.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle ny og bedre behandling.

Fremskrittene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombrudd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere bidrar til kommende fremskritt.

Det er fortsatt mulig å støtte aksjonen via nettsiden vår og ved å vippse valgfritt beløp til 2277. Din støtte er med på å gi flere kreftpasienter den aller beste følelsen i livet: Å få beskjed om at de kommer til å leve videre.