Uten turledere, ingen turer

Kurs: Turledere under utdanning.

Kurs: Turledere under utdanning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen gjennomførte DNT Valdres kursing av nye turledere, som er en viktig ressurs for gjennomføringen av fellesturer.

DEL

Leira: Kurset besto av 2 moduler, ambassadør- og grunnleggende turlederkurs, og gikk over to fulle dager med base på Leira. På ambassadørkurset lærte turlederne om DNTs organisasjon, målsetning og kultur. Dette ga dem god kunnskap om DNT som organisasjon.

Fokus på lederskap og praktiske øvelser

På det grunnleggende turlederkurset ble det fokusert på hvordan være en god turleder, hvor formidling var et viktig tema. I tillegg ble det både teori og praktiske øvelser på navigasjon gjennom bruk av kart og kompass, som er en viktig del av det å være turleder. Dette ble fulgt opp med rollespill hvor hver enkelt deltager fikk prøve seg i rollen som turleder, hvor de skulle mestre ulike situasjoner som kan oppstå på en tur. Sikkerhet er også et viktig emne på kurset, både i forhold til risiko knyttet til ulike turer, men også grunnleggende førstehjelp.

9 nye turledere

Det var 9 stykker som gjennomførte kurset, og som nå skal bidra til at DNT Valdres fremdeles kan arrangere ulike fellesturer med fokus på gode naturopplevelser gjennom et enkelt friluftsliv.

Artikkeltags