Mange tok kremtopper

Hødntinden: Det har vært mange turgåere med i Kremtoppjakten. FOTO: Finn Olav Ulvund

Hødntinden: Det har vært mange turgåere med i Kremtoppjakten. FOTO: Finn Olav Ulvund

Artikkelen er over 2 år gammel

22.972 har signert i bøkene til DNT sin Kremtoppjakt i år. Nesten 150 har klart målet og sendt inn sine registreringer.

DEL

Valdres: Det er status for «Årets Kremtoppjakt», skriver DNT Valdres i en pressemelding.

En økning

Kremtoppjakten er DNTs turkaruselltilbud til fastboende, hyttefolk og tilreisende og ble avsluttet etter høstferien.

– I år har opplegget lokket flere til fjells enn noen gang før. Hele 22.972 mot 19.440 i 2016, har signert i bøkene. Nærmere 150 mot 80 i 2016, har klart målet og sendt inn sine registreringer. Spesielt gledelig er det å se at mange barn har deltatt. Disse er alle kvalifisert til et flott krus med motiv fra en av årets kremtopper, Rundemellen i Øystre Slidre. I tillegg trekkes det ut seks flotte premier levert av Valdres Sport på Leira, forteller Morten Helgesen i DNT.

– For dem som jobber med opplegget er det naturligvis motiverende at så mange deltar. Flere har gitt uttrykk for at det har vært en drivkraft til å komme seg ut på tur og oppsøke plasser i Valdres de trolig ikke hadde reist til alene, legger Helgesen til.

Bitihorn på topp

Nytt av i år var at man kunne velge bort to av toppene og likevel kvalifisere til premie.

– Når man ser på oversikten over besøket til de ulike toppene, kan det bl.a. synes som om relativt ukjente Bjørnehalli i Etnedal har vært en favoritt å stryke. Ikke uventet troner Bitihorn suverent på topp med ca. 6500 navnetrekk. Ellers merker vi oss at noen populære topper har hatt en merkbar nedgang fra i fjor, så som Spåtind og Grønsennknippa. Kanskje kan det ha en sammenheng med den noe dårlige værsommeren, uttaler Helgesen.

Ikke alle skriver i boka

– Enkelte stikkprøver viser at til dels en ganske stor andel av dem som går på toppene, ikke skriver seg i bøkene. De reelle gjestetallene for turmålene er derfor i varierende grad en del høgere enn tallene fra våre registreringsbøker, opplyser Helgesen og DNT Valdres vil få takke alle som har deltatt på årets Kremtoppjakt – samt alle som har hjulpet til med å få organisert tilbudet. De ønsker velkommen tilbake neste år.

Oppsummering i tall

Bitihorn 6504, Spåtind 2688, Grønsennknippa 2785, Gravolskampen 1361, Hugakøllen 1188, Hødntinden 895, Rundemellen 1939, Puttekøllen 390, Bjørgovarden 2236, Rasletinden 1338, Bjødalskampen 1375 og Bjørnehalli 273.

Artikkeltags