DNT kaller det tidenes sommerjobb – nå kan den bli din

Bak i bildet Rondvassbu turisthytte, Rondvatnet og fjellene f.v Rondeslottet, Storbotn og Storronden.

Bak i bildet Rondvassbu turisthytte, Rondvatnet og fjellene f.v Rondeslottet, Storbotn og Storronden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den Norske Turistforening og Norsk Folkemuseum søker to reportere til å gå på tur i fjell og natur for å intervjue ungdom.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) – Vi mener denne sommerjobben må være midt i blinken for eksempel for journaliststudenter. Vi vet det er mange som både er dyktige på å fortelle de gode historiene, og som elsker å gå i fjellet, så denne kombinasjonen er uslåelig. Samtidig bidrar fjellreporterne til å dokumentere en viktig del av vår kulturarv, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

DNT søker to fjellreportere, som naturligvis bør være friluftsinteresserte. Hensikten er at turistforeningen ønsker å formidle historier fra dagens fjellvandrere, spesielt blant yngre generasjoner. Historiene skal samles inn, og publiseres på minner.no, som er museumssektorens nye fellesportal for dokumentasjonsdugnad. I tillegg vil historiene legges ut på DNT ungs sosiale medier.

Arbeidsperioden er fire uker i juli og august, som fører med seg opplæring i etnografisk intervjuarbeid og en ukes etterarbeid hvor foto, film og tekst skal legges inn i museumsarkivet.

Artikkeltags