Gå til sidens hovedinnhold

Don't Worry, Madcon lover trøkk på årets Tjuvstart i Storteltet

Artikkelen er over 1 år gammel

Madcon, en av Norges mest kjente rap- og hiphopgrupper tar turen til Fagernes og Norsk Rakfiskfestival. Duoen Tshawe Baqwa («Kapricon») og Yosef Wolde-Mariam («Critical») har en haug med store hits på samvittigheten, som «Beggin’», «Glow», «One life» og «Don’t Worry», og de har vunnet hele fem Spellemannpriser.

Fagernes: I 2008 vant de også en World Music Award for beste artist/gruppe. Fredag 1. november kan du oppleve alle hitene i et forrykende show i storteltet.

- Dette ser vi fram til. Med Julie Bergan før Madcon, kommer det til å bli et forrykende show i storteltet denne fredagskvelden, sier festivalsjef Håvard Halvorsen.

Bakgrunn

Duoens første singel, «God Forgive Me», ble gitt ut i 2000. Madcon turnerte da som oppvarmingsband for den amerikanske hip-hop-gruppa Gang Starr, i 37 europeiske byer. I 2002/2003 spilte Madcon en vesentlig rolle i gjennombruddet for den norske hip-hop-gruppen Paperboys. I 2004 debuterte de med albumet It’s All a MadCon og singlene «Doo Wop» og «Infidelity (Feat. Sofian)». For albumet fikk de Spellemannprisen 2004 i klassen Hip-Hop/RnB. I oktober 2007 slapp de singelen «Beggin’», som er en ny versjon av en gammel Frankie Valli-klassiker. Singelen nådde førsteplass på salgslisten iTunes Top Songs i Norge den første uken, og toppet VG-lista Topp 20 i andre uke. Totalt har den solgt til seks ganger platina (!) i Norge, og lå på singellistene i Storbritannia, Tyrkia, Tyskland, Frankrike, Polen, Sveits, Russland, Hellas samt Belgia! 29. mai 2010 framførte Madcon sangen «Glow» i pauseinnslaget i den europeiske Melodi Grand Prix-finalen 2010, på Telenor Arena på Fornebu. Mens de danset og sang ble det vist opptak av dans til «Glow» fra byer i en rekke land i Europa. Låta ble en superhit i mange land.


Kommentarer til denne saken