FAGERNES: Det var nok med fem økter, før Strømsgodset sine trenere ble imponert over ferdighetene til lysluggen fra Fagernes/Leira. Avgjørelsen må han ta på fredag.

I tenkeboksen

Andreas har fått et tilbud om å bli med Strømsgodset fra høsten. Han fikk beskjed om at han ikke var langt unna å hospitere med A-laget.

Dersom Nyhagen velger Drammensklubben, må han sette studiene på vent. Dette er også en vurderingssak, fordi Strømsgodset trener på dagtid.

Unggutten kom inn på økonomistudiet på Høgskolen i Oslo og Akershus. Det kan innebære at han pendler mellom Oslo og Drammen.

Treningsuka

Treningene hadde høyt nivå. Flere av spillerne har landskamper for aldersbestemte landslag. Det er en ung gruppe, i aldersgruppa 16–22 år.

På treningene var det 3–6 trenere på feltet. Når han overnattet i en leilighet som Strømsgodset disponerer, følte Nyhagen at han ble tatt godt i mot.

Jeg var nervøs den første økta. Det var forskjell i tempoet, fra det jeg er vant til. De var gode offensivt

Andreas Rosendal Nyhagen

 

På lørdag fikk han beskjed om at han var velkommen til å bli med i Strømsgodset-systmet, hvor han blir tilknyttet rekruttlaget.

Tilbakemeldinger

– Trenerne sa at jeg passet inn i gruppa. Både sosialt og spillemessig. De sa jeg hadde nivået inne, og at jeg kunne konkurrere om plassene på rekruttlaget, forteller Nyhagen.

Han fikk også beskjed om at han var med å hevet nivået på trening. Trenerne så potensiale for at han kunne ta nye steg som fotballspiller.

Nå er ballen hos Andreas. Onsdag dro han til Oslo, for å være med Grorud. Han skal trene med Oslo-laget onsdag og torsdag.

På fredag er det tilbake til hverdagen, hvor han skal trene med Valdres FK.