VALDRES/DRAMMEN: Flere klubber har vist interesse for unggutten. Til syvende og sist stod valget mellom Grorud og Strømsgodset.

I tenkeboksen

Forrige uke trente Andreas med 2. divisjonsklubben Grorud. Dette var for å sjekke ståa hos andre klubber, og for å trygge beslutningen.

Andreas innrømmer at det ikke har vært et enkelt valg. Allikevel er han trygg på at Strømsgodset er riktig stoppested.

– Alt virket så profesjonelt. Både spillerne, trenerne og det organisatoriske er på stell, forteller Nyhagen.

Har vist seg frem

Strømsgodset spilte treningskamp sist mandag, da scoret unggutten og han leverte en målgivende. I etterkant av kampen var Andreas i møte med Strømsgodset, og signerte kontrakten.

Av alle ting, scora jeg på hodet i treningskampen. Jeg spilte for rekruttlaget, og ble fortalt at en A-lagsplass kan være mulig. Det gjelder å vise seg frem og prestere på et høyt nivå. De kunne ikke love meg fast A-lagsplass.

Andreas Rosendal Nyhagen

 

Pendler

Nyhagen skal pendle fra Oslo til Drammen. Han har fått skysskort som gjør at han ikke får noen utgifter tilknyttet pendlingen.

– Hvis jeg ønsker, så kan jeg overnatte på spillerhuset som Strømsgodset disponerer, forklarer Nyhagen.

Ved siden av å spille fotball, skal han studere økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Jeg har lyst til å gjøre det godt på skolen også, men hvis jeg må velge, så blir fotballen førsteprioritet dette året, forklarer den ambisiøse unggutten.

Gode minner fra Valdres

Andreas gleder seg til komme til et større miljø og få nye muligheter. Han har bodd i Valdres i 18 år og er innstilt på å komme hjem for å besøke venner og familie. På spørsmål om å trekke frem de beste minnene fra Valdres-fotballen, svarer han følgende:

– Et konkret øyeblikk er vanskelig å trekke frem. Jeg har hatt mange fine opplevelser. Det å vinne junior elite i fjor vår var stort. Ellers husker jeg debutkampene på A-laget , samt at jeg har scoret noen mål som er finere enn andre, mimrer Andreas.

Vil bli bedre

Den kommende Strømsgodset spilleren er klar over at det stilles høyere krav når han ankommer Drammen.

– For å bli bedre må jeg heve de fysiske kvalitetene. Jeg vil opprettholde hurtigheten, men utvikle mer styrke. Det stilles også høyere tekniske krav, men disse utfordres jeg på daglig, avslutter Nyhagen.

Hans første økt som offisiell Strømsgodset-spiller var torsdag. Det kan hende at han skal spille kamp for rekruttlaget tirsdag i neste uke. Hvis ikke, kommer det en ny mulighet i åttendelsfinalen NM junior mot Odd Grenland 12. august.