Gå til sidens hovedinnhold

Konsert og stipendutdeling

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag mottok Ingebjørg Hegge Bratrud og Sindre Tronrud hvert sitt drømmestipend under kulturskolekonserten i Tingnes kirke.

FAGERNES: Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Håpet er at stipendet skal inspirere og være et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Mye bra i Valdres

Hvert år mottar 100 heldige utøvere over hele landet et stipend på kr. 10.000,-. I 2017 går fem av stipendene til Oppland, og fire av disse deles ut i Valdres. Det var en stolt ordfører, Inger Torun Klosbøle, som overrakte blomster til de to prisvinnerne i Nord-Aurdal, Ingebjørg Hegge Bratrud og Sindre Tronrud.

 

– Ingebjørg Hegge Bratrud har spilt Langeleik i ti år og ønsker å utvikle seg enda mer. Hun drømmer om å reise rundt og spille og tilegne seg mer kunnskap, både i inn- og utland.

 

For Sindre Tronrud er musikken en stor del av livet. Han spiller fiolin og hardingfele, og ønsker også å utvikle seg videre. Tronrud elsker å spille og formidle musikk, og er med i mange prosjekter. Stipendet skal han blant annet bruke til å kjøpe ny bue, sier Finn Helge Lyster om prisvinnerne. Lyster er leder for Norsk kulturskoleråd i Oppland.

– Det er utrolig stort at Valdres med rundt 18000 innbyggere i år har fire vinnere av Drømmestipendet, og to av disse er fra Nord-Aurdal. Vi har mange dyktige musikere i Valdres, sier Inger Torun Klosbøle.

Akustisk konsert

Konstituert rektor for Nord-Aurdal kulturskole, Bjørn Magne Nyhagen, ledet konserten torsdag kveld. Det var en allsidig konsert med mange dyktige unge musikere. Valdresstrykerne åpnet konserten etterfulgt av elever fra kulturskolen som viste sine ferdigheter på torader, fiolin, piano, gitar og sang. Avslutningsnummeret var et fellesnummer med en sang av Alexander Rybak, «Into A Fantasy». Konserten var akustisk uten lydtekniske hjelpemidler, men lyden bærer bra i Tingnes kirke.

 

Prisvinnerne presenterte seg også med sine instrumenter, henholdsvis hardingfele og langeleik. De er gode ambassadører for kulturen i Nord-Aurdal, og begge er de enige om at gleden ved å spille et instrument gir mye mer enn bare musikken. De elsker å spille og formidle musikk.

Kommentarer til denne saken