Droppet helsesektoren til fordel for FRIKAR

Lene Dieserud er ny prosjektleder for FRIKAR, og startet nylig i jobben.

Lene Dieserud er ny prosjektleder for FRIKAR, og startet nylig i jobben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter syv år ved Senter for fagutvikling og forskning/USHT Oslo kjente Lene Dieserud at det var på tide å gjøre en endring i yrkestilværelsen. Enten ved å fordype seg ytterligere, eller å skifte felt fullstendig.

DEL

Aurdal: I fjor var hun frivillig som parkeringsvakt under FRIKARs Draumefangaren. Nå hun nyansatt som prosjektleder i nettopp FRIKAR.

– Det er egentlig ganske magisk, humrer Lene.

– Det var interessant og meningsfullt arbeid med kompetanseheving og tjenesteutvikling i helsesektoren, men jeg følte at jeg trengte en vriding karrieremessig. Enten måtte jeg fordype meg i det jeg drev med, eller finne på noe helt annet. Fra tidligere har hun også bakgrunn fra privat næringsliv og markedsanalyse.

Hun forteller at hun personlig også ønsket seg mer nært naturen. Og et frivilligverv hos FRIKAR og Draumefangaren forrige sommer var det som fikk ballen til å rulle. Nå har hun innkvartert seg i bestemorens hytte på Aurdalsåsen, og har kontoradresse på FRIKAR-SMIA, som har tilholdssted på hennes gamle barneskole, noe hun også synes er ganske spesielt.

Videreføre den immaterielle kulturarven

Lene trår ikke inn i fremmed terreng. Noe av det hun trekker fram som spennende sider ved den nye jobben, er det kreative utviklingsarbeidet knyttet til utvikling og salg av og ikke minst lokal næringsutvikling - noe hun er veldig opptatt av.

– Det er gøy å bidra til intensjonen til FRIKAR, som er å dagsaktualisere vår immaterielle kulturarv og bidra til skaperglede, med mål om å produsere og selge scenekunst og undervisning både lokalt, nasjonalt og internasjonalt!

Lene har bitt seg merke i at hun selv aldri lærte folkedans da hun vokste opp, enda hun vokste opp i en bygd - der folkedansen burde vært en sentral del av kulturopplæringen.

– Det er ganske merkelig. Derfor er det så gøy å få være med og bidra til å formidle den kunnskapen videre, samtidig som det er et kryssningspunkt med samtidsdans. I FRIKAR-SMIA har vi jo også kulturskole med alt fra akrobatikk og turn til flere danseformer. Vi er opptatt av allsidighet som grunnlag for utvikling av bevegelsesferdigheter for barn og unge.

Koordinerer frivillige og talentene

I tillegg til jobben som prosjektleder, har Lene fått ansvar som frivilligkoordinator for neste oppsett av Draumefangaren. En solid klatring i stigen, der altså.

– Det var veldig spesielt, at jeg som har vokst opp i Aurdal aldri hadde vært i Åbjørajuvet før i fjor sommer. Men det gjaldt flere, og jeg har hørt at flere benyttet sjansen til å gå seg en tur i juvet også etter forestillingene. Det er gøy, at kunst og kultur sammen kan gjøre naturen til et utfartssted.

Hun koordinerer også talentsatsingen FRIKAR X og Scenisk folkedans - Talent Norge sin første satsing innen det frie dansefeltet.

– Det er spennende å koordinere talentutviklingen, og å få legge til rette for talenter som er i startgropen av karrieren sin. For eksempel er det jo veldig artig at Håkon Håvelsrud Odden (18 år) fra Åbjøra, som også går på FRIKAR toppidrett, denne uka debuterer for FRIKAR i forestillingen GotoGuta under den europeiske dansefestivalen Equilibrio Festival 2019 i Roma!

Lene prater entusiastisk om sin nye jobb, og det er tydelig at hun ikke valgte feil da hun forlot helsesektoren og arbeidslivet i Oslo.

– Det er viktig for meg å ha en jobb jeg trives i, brenner for, og her har jeg fått gått inn med hele meg. I en mindre organisasjon er det både strategiske og jordnære oppgaver å løse, og utrolig mye bredde i hva man får drive med. Det er kjempespennende, og jeg får jobbe med alt fra søknader til kostymer - i tillegg til å reise mye til Oslo for å følge opp samarbeidspartnere, sponsorer og workshops på Sentralen, landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon i Oslo der vi også har dansekurs.

– Og vet du hva, akkurat nå kom et entusiastisk medlem på treningssenteret vi også har her inn døra på kontoret, og var så begeistret for å ha levende musikk til treningen - artister til Hemsing-festivalen øver nemlig i de gamle klasserommene her på skolen denne uka!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken