- Vi pålegger ansvarlige parter å løse saka så raskt som mulig

Har hatt møte: – Vi forsøker å legge til rette slik at innbyggerne i Vang blir minst mulig skadelidende inntil normalsituasjonen kommer på plass, sier rådmann Reidar Thune.

Har hatt møte: – Vi forsøker å legge til rette slik at innbyggerne i Vang blir minst mulig skadelidende inntil normalsituasjonen kommer på plass, sier rådmann Reidar Thune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Vang kommune har gått ut på sine nettsider for å informere sine innbyggere om den vanskelige situasjonen med pasientreiser. Vang kommune skriver at:

"Det har frå 01.02.2018 oppstått ein vanskeleg situasjon fordi det ikkje finst ein avtale mellom Sykehuset Innlandet og transportør til å foreta pasientreiser for bebuarar i Vang kommune. Vang kommune er ingen direkte part i saka, men følger saka med sikte på at bebuarar i Vang skal bli minst mogleg skadelidande, og at normalsituasjon med ein avtale partane imellom kjem på plass snarast. Pasienten må sjølv skaffe transport. Pasient som treng hjelp til krevje refusjon frå Pasientreiser kan ta kontakt med Vangsheimen på telefon 61 36 95 30. "

Pålegger partene å rydde opp

Rådmann Reidar Thune sier til avisa Valdres at de har hatt møte om saka torsdag morgen, der både rådmannen, ordfører Vidar Eltun og helse- og omsorgssjef Guro Råheim Kvam møtte.

– Vi følger situasjonen, men er ingen direkte part i saka. Vi har ikke fått vite noe om den anbudsprosessen som har foregått. Nå har vi tatt kontakt med Sykehuset Innlandet og har en dialog med dem. Vi pålegger ansvarlige parter et stort ansvar for å løse saka så raskt som mulig, sier Thune.

Alternativ transport

Thune forteller at de har tatt kontakt med en lokal drosjesjåfør, som et alternativ til å kunne kjøre pasienter til lege og sykehus.

– Vi forsøker å legge til rette slik at innbyggerne i Vang blir minst mulig skadelidende inntil normalsituasjonen kommer på plass igjen. Pasientene må selv skaffe transport og de må kreve refusjon. Men, vi har gått ut på nettsidene våre og informert om dette. Vi kan også være behjelpelige i prosessen med å søke etter refusjon, sier Thune.

– Er situasjonen helt fastlåst?

– Det må du spørre partene om, svarer Thune, som beklager situasjonen som har oppstått, selv om Vang kommune altså ikke er en direkte part i saka.

Artikkeltags