Gå til sidens hovedinnhold

E16 var fortsatt stengt for bilberging torsdag morgen, men ved 10-tida var Kvamskleiva endelig åpen

Etter kaoset onsdag kveld og natt til torsdag, så ble omsider E16 åpnet ved Kvamskleiva igjen for normal trafikk i 10-tida torsdag.

VANG: Problemene fra torsdag natt fortsatte inn i morgentimene. På grunn av et bergingsoppdrag ble E16 ved Kvamskleiva stengt en times tid, fram til klokka 10.00 omtrent. Personbiler som kom vestfra snudde i Hugavika, mens lastebiler og vogntog måtte vente. Omsider fikk Vang Auto Service ryddet opp og trafikken ble satt på som normalt igjen.

Ny semitrailer av vegen

Klokka 10.15 torsdag forteller politiet sin operasjonssentral at en ny semitrailer har kjørt av vegen på E16, på strekninga Tveit bru – Kvismo sag. Denne semitraileren sperrer det ene kjørefeltet.

Saka blir oppdatert.

Kaos onsdag kveld

Det oppsto problemer på E16 Kvamskleiva onsdag kveld da snø- og uværet for alvor kom inn. Politiet Innlandet kunne 20:45 melde om to lastebiler som hadde havnet i grøfta. Dette skapte kork. 22:19 opplyste de at problemene hadde spredt seg på en lengre strekning, med tre lastebiler som hadde fått bistand og ytterligere to som ventet på hjelp. 01:42 natt var vegen helt stengt på grunn av et vogntog som sperret vegen.

Les også

Fullt kaos i Kvamskleiva torsdag kveld

Ingen omkjøringsmuligheter

E16 Filefjell var blant de få åpne fjellovergangene på Sør- og Østlandet onsdag kveld, ifølge Vegtrafikksentralen øst. Også Rv. 3 Kvikne og E134 Haukelifjell var åpne, sistnevnte med kolonnekjøring. Vogntog som passerte E16 Filefjell ble bedt om å sette på kjetting. Men det var ingen omkjøringsmuligheter for E16 Filefjell og problemene onsdag kveld.

Les også

Vogntog sto fast på kvar side av Kvamskleiva i Vang. Lastebil har køyrd av vegen ved Tveit bru

Kommentarer til denne saken