Glaserte veger – kjør forsiktig!

Såpeglatt: Det er såpeglatt på valdresvegene i dag.

Såpeglatt: Det er såpeglatt på valdresvegene i dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange av vegene i Valdres er såpeglatte i morgentimene tirsdag. Statens vegvesen og Politiet henstiller til folk om å ta med med ro, og eventuelt la bilen stå. Strøbil er på veg, men det tar tid å rekke over alt.

DEL

Valdres: Det er verst på sidevegene, men også E16 er stedvis glatt, sjøl om det i skrivende stund strøs langs hovedfartsåra gjennom Valdres.

– Jeg kjørte bud gjennom Steinsetbygda i morgentimene. Klokka var vel 06.15, da det satte inn et voldsomt regnvær. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, for temperaturmåleren utvendig på bilen viste sju minusgrader, forteller distribusjonsansvarlig i avisa Valdres, Svein Olav Sletten.

Innstilte bussruter

Politiet melder om at E16 ved Bjørgo i Nord Aurdal har vært stengt i begge retninger i morgentimene. To vogntog har sperret vegen. Seks skoleruter i Valdres er forsinket i dag, på grunn av underkjølt regn, skriver NRK.

Bybussen i Fagernes og rutebussen mellom Fagernes og Gjøvik/Lillehammer er også innstilt i morgentimene.

Grusen regner bort

Trude Linstad i Vegtrafikksentralen sier til NRK at det er svært vanskelige strøforhold, sjøl om strøbilene er så raske de kan.

Trønderbilene har innstilt flere av skolerutene i Nord-Aurdal. Foreldre fikk en sms om dette klokka 08.20. Det gjelder rutene fra Klosbøle, lengst sør i Nord-Aurdal samt at flere av bussrutene for øvrig er forsinket.

Rolig trafikk langs fv 51

– Jeg kjørte en kassebil på jobb langs fv. 51, og de svartstrødde der nå. Det strøs nedover langs fv. 51, men ennå ikke oppover. Trafikken gikk i 30–40 kilometer i timen, forteller Marit Beate Kasin, som bor i Robølsbygda i Øystre Slidre og jobber i avishuset Valdres Media på Fagernes.


Artikkeltags