Gå til sidens hovedinnhold

Skanska best på E16 tilbud i Valdres

Artikkelen er over 4 år gammel

Skanska Norge AS ser ut til å få oppdraget med å bygge ny E16 fra Bagn til Bjørgo. Nå skal Vegvesenet gå gjennom de endelige tilbudene fra Skanska og ni andre entreprenører.

Det er Statens vegvesen som melder dette på sine hjemmesider.

Her er pressemeldingen:

Det var byggeleder Lage Bakken som åpnet konvoluttene med tilbudssummene. Prosjektleder Anne Brit Moen korrigerte dem for resultatene fra konvolutt 1 på regionvegkontoret på Lillehammer.

Kvalitetstillegg
11 entreprenører var med i den tette kampen om å få bygge den 11,1 kilometer langs strekningen på E16. En entreprenør ble avvist på grunn av forhold ved tilbudet. Anbudskonkurransen var basert på et to-konvolutt-system.  Den første konvolutten leverte entreprenørene til Statens vegvesen for nesten fire uker siden. Den inneholdt en beskrivelse av hvordan entreprenørene vil organisere og gjennomføre byggeoppdraget.


- Formålet er å kunne velge det økonomisk mest fordelaktige tilbudet, og ikke bare se på pris, sier Moen. 

Stor vurderingsjobb
De siste ukene har et tjuetalls medarbeidere i Statens vegvesen vurdert de 11 tilbudene:
Prosjektleder Anne Brit Moen i Prosjekt Vestoppland mener flere av entreprenørene gjennom tilbudene har vist at de har satt seg godt inn i oppgavene, har egnet kompetanse og beskriver gode løsninger for å takle de aktuelle prosjektutfordringer

Entreprenørene fikk en merverdi på mellom 0 til 200 millioner kroner. Prisen utgjør mellom 75-og 80 prosent av en samlet vurdering, mens kvaliteten på besvarelsen i konvolutt 1 utgjør resten.


- Skanska hadde den nest laveste tilbudssummen, men fikk en større uttelling på besvarelsen av konvolutt 1, enn Arbeidsfellesskapet PNC-T. Engene, som hadde lavest tilbudspris.

Byggestart i høst
-Vi skal nå kontrollregne på tilbudene. Regionvegsjefen tar den endelige beslutningen om hvem som skal bygge E16 fra Bagn til Bjørgo, sier Moen.


Kontrakten med entreprenøren blir tidligst skrevet under i juni 2016. Planlagt oppstart for byggingen av den nye vegen i Valdres er høsten 2016.

Kommentarer til denne saken