Nå blir det vanskelige kjøreforhold

Snø og regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold i den søndre delen av Oppland fra i kveld og fram til torsdag morgen.

Snø og regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold i den søndre delen av Oppland fra i kveld og fram til torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Regn som fryser på bakken vil gi vanskelige kjøreforhold, melder Statens vegvesen.

Fryser på bakken

Snø og regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold i den søndre delen av Oppland fra i kveld og fram til torsdag morgen. Meteorologisk Institutt melder at nedbøren som kommer inn over Østlandet fra i kveld kan veksle mellom snø og regn som fryser på bakken. Selv om gradestokken viser flere minusgrader, kan varm luft i høyere luftlag føre til at nedbøren kommer som regn. Dette vil gi vanskelige kjøreforhold i store deler av fylket.

  Tirsdag ble det glatt og vanskelige kjøreforhold. Selv med kjetting på noen av hjulene ble det flere forsøk for denne semitraileren å komme opp den bratte bakken mot Rebne og Valdres Kommunale Renovasjon.

  Salter og strør

  - Statens vegvesen har varslet sine driftsentreprenører. De er i beredskap for å kunne brøyte, salte og strø der det trengs, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

  - Regn som fryser på bakken kan gi glatte veger, og strøbilene kan ikke være overalt samtidig. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Det er også viktig å ha gode dekk og annet nødvendig utstyr på bilen i orden. Slik værvarslet ser ut nå, kan det bli stigende temperatur og varmegrader fra torsdag ettermiddag i deler av Gudbrandsdalen og det meste av Vestoppland, inkludert Valdres. Dette kan føre til at snødekket på mindre veger gradvis går over til is, som også kan gjøre det utfordrende å kjøre der, sier Asbjørn Stensrud.

  Gjelder også vogntog

  - De som kjører vogntog, må passe på legge på kjetting i tide, på slikt føre. Stopp der det er trygt og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, legger han til.

  Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å følge med på Vegvesenets trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk eller ringe Vegtrafikksentralen på 175. Vegtrafikksentralen er også på Twitter; @VTSost.

  Artikkeltags