To skadd etter ulykke ved Kvamskleiva

Kvamskleiva: Fire vogntog og to personbiler var involvert i en kjedekollisjon natt til tirsdag på E16 ved Kvamskleiva i Vang.

Kvamskleiva: Fire vogntog og to personbiler var involvert i en kjedekollisjon natt til tirsdag på E16 ved Kvamskleiva i Vang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til tirsdag var det en kjedekollisjon mellom fire vogntog og to personbiler ved tunnelen i Kvamskleiva i Vang. To personer ble skadd og det var store materielle skader på kjøretøyene.

DEL

To personer ble skadd i ulykka. De satt i den ene personbilen, der airbagen på begge sider ble utløst. Helsepersonell tok seg av de skadde personene, for det var full utrykning av nødetatene med både ambulanse, politi og fra Vang brannvesen.

Bilen sto fortsatt på hengeren ved Vang Auto-Service tirsdag formiddag.

Slik så personbilen ut som var involvert i ulykka natt til tirsdag. Airbagen på begge sider ble utløst.

Slik så personbilen ut som var involvert i ulykka natt til tirsdag. Airbagen på begge sider ble utløst.

En personbil kjørte av gårde

En annen personbil var også involvert i kjedekollisjonen, men ifølge vitner avisa Valdres har snakket med, kjørte denne sjåføren fra stedet før politiet kom fram.

  Måtte stoppe trafikken

  Daglig leder i Vang Auto-Service AS, Arve Wangensteen, forteller at de måtte dirigere trafikken og stoppe den før flere vogntog kom fram til de trange svingene ved Kvamskleiva.

  – Vi dirigerte trafikken i påvente av at politiet kom fram. Det var rett og slett kaos i natt. Siden klokka 15.00 mandag til i dag tirsdag så har vi berget 20 vogntog på E16 i Vang, sier Wangensteen.

  – Kjører for fort

  Wangensteen mener sjåførene kjører for fort.

  – Hviletidsbestemmelsene gjør nok til at flere kjører fortere enn de burde på dette føret. Når det de heller ikke har kjettinger på og må bremse, så sklir de inni hverandre eller av vegen, sier Wangensteen.

  Lysregulering ved Kvamskleiva har også vært problematisk, ettersom det da hoper seg opp med vogntog etter hverandre i de skarpe svingene på E16 der.

  Artikkeltags