Gå til sidens hovedinnhold

Dobling av elbilsalget i Nord-Aurdal

Artikkelen er over 3 år gammel

I første halvår i år økte salget av elbil i Nord-Aurdal med hele 100% mot fjoråret. Hele 26 nye elbiler kom til Nord-Aurdal i 2018, mot 13 i 2017!

Valdres: De andre Valdreskommunene holder omtrent samme nivå på salget som i fjor, med unntak av Vang som har gått fra 1 til 3 solgte elbiler sammenlignet med 2017!

Ledende elbil-region

Når man sammenligner salget av nybiler første halvår 2017 til 2018 er det en prosentvis økning i elbilsalget med 48,6% (Hedmark) og 36,9% (Oppland) Det betyr at markedsandelen av nybilsalget har gått fra 12,4% i Oppland og 11,5% i Hedmark til hhv 17,7% og 16,7% Mjøsen og omegn elbilforening har en ambisjon om at innlandet skal bli Norges ledende elbil-region og lede an i det grønne skiftet.

– For fremtiden er elektrisk, også i vårt distrikt. Vi nærmer oss sakte Oslo der 38% av nybilsalget er elbil. Nå ser vi imidlertid at det kommer stadig flere modeller med firehjulstrekk og lang rekkevidde, også til en fornuftig pris. I forhold til de tilbakemeldingene vi har fått vil det da være aktuelt med elbil for langt flere. Elbilene gjør jobben med å kutte utslippene. Dersom alle biler som selges er elektriske i 2025 vil den totale andelen elbiler utgjøre omtrent 40 prosent. Med en million elbiler kutter Norge to millioner tonn CO2 i året. Valget vi gjør når vi velger elbil fremfor en fossilbil, er vårt alles bidrag til det grønne skiftet. Vårt fremste forskningsmiljø på området, Transportøkonomisk institutt, er klare på at en overgang til elbil er den mest effektive måten å kutte klimautslippene på, forteller Eivind Falk i Mjøsen og omegn elbilforening.

Lavthengende frukt

– Elbilen er klimapolitikkens lavthengende frukt! Mjøsen og omegn elbilforening ønsker, og har en god dialog med kommunene i vår region om et løft for å få fart på elmotoren i Innlandet, og vi er allerede i dialog med flere kommuner om gode tiltak og tilrettelegging for lademuligheter. Elbilforeningen vil hjelpe kommunene i en felles dugnad for å nå klimamålene. Mjøsen og omegn elbilforening har en ambisjon om at innlandet skal bli Norges ledende elbil-region og lede an i det grønne skiftet. For fremtiden er elektrisk! konstaterer Eivind.

Kommentarer til denne saken