Beboer i Skrautvålsvegen: Elg beiter ved hver eneste haug

Kvisthaugen ligger der fortsatt, og virker fortsatt som en magnet på sulten elg, forteller en ny leser.

Kvisthaugen ligger der fortsatt, og virker fortsatt som en magnet på sulten elg, forteller en ny leser.

Artikkelen er over 1 år gammel

En beboer i Skrautvålsvegen er innom avisa onsdag morgen. I dag tidlig sto han i huset sitt og så fire elg beite på tre forskjellige hauger med kvist i fv51.

DEL

Tirsdag fikk vi dette bildet av en kvisthaug ved Bygdinvegen fra en leser. I dag tar en ny leser kontakt om den samme haugen, og flere andre hauger.

-Jeg er vant til å se mye elg. Jeg ser tvers over Sebufjorden, og ser dem krysse over isen og at de streifer. Men aldri har jeg sett maken til det synet jeg fikk klokken 05.30 i dag, sier mannen.

-Haugene av kvist som ligger igjen etter Statens Vegvesen er de rene matstasjoner. To elg sto og spite på en haug. En elg sto og spiste på en annen haug. Og en elg på en tredje haug. Å påstå at trevirket er så grovt at det ikke er mat for elgen er absurd. Det er spor over alt. Og jeg så altså med egne øyne hvordan elgene finner mat helt inntil vegen. Det er bare å vente på neste påkjørsel så lenge disse haugene får ligge her, sier mannen.

-Jeg pratet med en bekjent i Tisleidalen som fortalte at det nå kappes langs vegen etter akkurat samme mønster der. Jeg skjønner rett og slett ikke hva de tenker på, sier han.


Artikkeltags