– Alle i betjeningen er testet, det samme er de 40 gjestene som er igjen på fjellstua. Og de ansatte i JVB som har kjørt beltebilene, forteller Marit Tuv klokken 17.

– En i personalet har testet positivt. Det betyr at vi altså har to positive svar på hurtigtest. En i et turfølget på 12 som nå befinner seg i Vang. Det tok mye lenger tid å få dem ut av fjellet og til sentrum enn vi antok. De er nå ferdig testet med pcr-test. Og testene skal snart være underveis til Lillehammer. Vedkommende som har vært nærmest den smittede har testet negativt med hurtigtest. De øvrige er av forskjellige årsaker ikke testet med hurtigtest, sier Marit Tuv.

Folk vært innom

– Vi har også testet folk som har vært innom Fondsbu de siste dagene, uten at de har vært overnattingsgjester. Som sagt har vi totalt en ny positiv hurtigtest. Alle på Fondsbu er også testet på vanlig vis. Disse testene er under veis med scooter til Vang nå. Og blir hentet av en taxi på Tyin som kjører dem videre til Lillehammer. Om vi rekker å få dem levert dit før klokken 20 er håpet å få resultatet klokken 08 i morgen tidlig, sier Marit Tuv.

Bestemte seg for å stenge

Marit Tuv vil ikke peke på en enkelt årsak til at hun mente det var riktig å stenge fjellstua nå. Men sier hun er overbevist om at det er riktig, gitt den totale situasjonen.

Alle får mat

Alle de 40 som nå må avbryte vinterferien blir plassert i en av 15 scootere som er stablet på bena i rekordfart av Røde Kors lokalt. Og når de kommer frem til Tyin, så vil de få servert en matbit fra restauranten i Tyinkrysset på kommunens regning. Mat og drikke serveres inn i bilen gjennom vinduene for å unngå smittefare. Deretter må de kjøre hjem til sine respektive bosteder og gå i karantene der.

– Vi har ikke rukket å orientere hjemkommunene deres ennå, sier Tuv.

Vang på sitt beste

Marit Tuv kan ikke få fullrost dugnadsånden i Vang nok. I løpet av dagen har folk fra Røde Kors stått og testet ute i fjellet. Da det ble klart at de skulle stenge klarte de å få 15 rutinerte scooterførere med både scooter og slede til å stille på kort varsel. Og drosje kommer inn til Tyin og kjører til Lillehammer uten å mukke. Mens Line på Tyinkrysset spurte hva hun kunne bidra med før Marit rakk å tenke på behovet for mat.

– Jeg er så imponert. Til slutt må jeg understreke at det ikke er noen grunn så langt til å tro at smitten har spredd seg ut i lokalsamfunnet, sier hun.

teste