En ny person er testet for koronavirus i Nord-Aurdal tirsdag. Har ikke fått svar på prøvene som ble tatt i går

Kommuneoverlege Per Einar Jahr, i Nord-Aurdal, opplyser klokken 15.40 tirsdag at han fortsatt venter på resultatene av prøvene som ble tatt mandag, av personer som var kommet hjem fra et område med spredning av covid-19.

DEL

NORD-AURDAL: – Jeg har ikke fått svar fra Lillehammer, det opplyses om forsinkelser i analysen. Vi venter selvfølgelig veldig spent på resultatet, ikke minst gjør personene som er testet det, sier Jahr.

– Jeg er lovt en telefonisk beskjed straks det foreligger et resultat, og vil da straks gi disse beskjed. Det er fortsatt slik at ingen av dem har alvorlige symptomer.

– Har dere testet nye personer i løpet av dagen i Nord-Aurdal?

– Vi har testet en voksen person i dag. Vedkommende har ikke selv vært i et av områdene i verden som er definert som område med covid-19 av Folkehelseinstituttet.

– Er personen satt i karantene i påvente av et testresultat?

– Vedkommende er satt i en grad av karantene, opplyser Jahr.

–Hvis vedkommende ikke har vært ute og reist selv, betyr det at vedkommende kan ha vært i nærkontakt med en eller flere av de som ble testet mandag?

– Det er ingen sammenheng mellom mandagens tilfeller og dagens, sier Jahr. Som slår fast at dagens utvikling på ingen måte kan sies å være noen dramatisk eskalering av situasjonen i Nord-Aurdal.

Artikkeltags