Første verdenskrig bryter ut i Europa, og familien Thoresen får økonomiske problemer og klarer ikke lenger å skaffe mel til bakeriet sitt.

To tanter i Amerika sender en invitasjon over til eldstedatteren Thea om at hun kan få komme og jobbe for den svært velstående familien Vanderbilt for å tjene nok penger så bakeriet kan reddes.

Han håper guttens død bare er en ulykke – forveksling av to piller

Etter dramatiske døgn på båten over til Amerika ankommer Thea og i passkontrollen blir navnet Miss Marie hennes nye identitet.

Marie har et håp om at livet skal bli lettere i Amerika og at forskjellene mellom fattig og rik er en saga blott, men ganske snart skal det bli tydelig at kvinner så vel som fattige har ingen stemme og blir behandlet deretter, bedre blir det ikke av at hun blir dratt mellom forloveden Hans hjemme i Kristiania og tantene sine mørke hemmeligheter.

Holder spenningen, dramatikken og følelsene på tå hev gjennom hele handlingen

Tiden går og Marie innser at det er her i Amerika hun kan gjøre mest nytte for seg selv om valgene hun tar både hos familien Vanderbilt og ovenfor tantene er av en slik karakter at hun knapt kan leve med seg selv.

En viktig bok om kvinnerettigheter, skam og klasseskiller.

Solfrid og Sigrid frontar at bygda er for alle

En slektshistorie av de få

– Hadde aldri hørt om før jeg fikk den anbefalt