Enda en dag i Valdres uten nye tilfeller av korona-smitte

Kommuneoverlege Jahr og kollegene hadde en god følelse fredag ettermiddag.

Kommuneoverlege Jahr og kollegene hadde en god følelse fredag ettermiddag.

– Jeg innrømmer gjerne at alle vi helsearbeidere i Valdres var litt høyt oppe fredag ettermiddag, når vi kunne gå inn i helgen uten nye tilfeller av smitte, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr lørdag formiddag.

DEL

–Nå har vi hatt tre dager uten nye smittede i Nord-Aurdal mens vi fortsatt tester mellom 15 til 20 om dagen. Det var godt å kunne konstatere at vi ikke har fått noen flere positive i noen del av Valdres. Vi kunne gå helgen i møte med litt mer ro i sjelen. Det er slik at vi får beskjed umiddelbart dersom noen av testene er positive, sir Jahr.

han understreker at det er en forsinkelse i meldingene tilbake til legekontoret på Fagernes. De som ble testet fredag kan altså ikke være helt sikre på at de er smittefrie eller ei før mandag.

Den hyggelige delen av jobben

– Legesekretærene på Fagernes legekontor har jobben med å ringe rundt til dem som hver dag bekreftes smittefrie. Det er en veldig hyggelig jobb de har der, de aller fleste som får den beskjeden blir jo veldig glade og gir uttrykk for det, sier Jahr. Selv har han og legekollega Tveiten oppgaven med å ringe dem som er smittet. Hittil er det altså langt, langt færre av dem.Kun fem. Og Jahr håper det skal holde seg slik lenge.

– De som er smittet må kontaktes av lege, dem må vi ha et apparat rundt, sier Jahr.


Går bra med de smittede

Ingen av de fem som er smittet har alvorlige symptomer så langt, og det er ikke planlagt å sende noen av dem videre til sykehus.Avtalen vi har med dem som er smittet er at de tar kontakt umiddelbart om de blir dårligere. Slik må det være, vi har ikke ressurser til å ringer hver dag til folk som har et godt støtteapparat rundt seg, og som er friske nok til å ta vare på seg selv.

Dugnaden må fortsette

Jahr håper befolkningen i Valdres tar den positive utviklingen som et signal om at det nytter å holde avstand og at det hjelper med god hygiene. Og ber befolkningen fortsette med den samme trenden, og heller skjerpe seg enn å slappe av på kravene. Han mener vi til de grader kan være med på å holde tallene nede.


Artikkeltags