Gå til sidens hovedinnhold

Et hundretalls valdriser fikk denne SMS-en tirsdag kveld; – Grunnet pågående smitte med nærkontakter i skole og barnehage ...

Det vil bli tatt ut barn i ventekarantene på flere skoler og i en rekke klassetrinn i Nord-Aurdal (NAK) fra onsdag. Varselet er kort, men kommuneledelsen i NAK håper at alle har fått beskjed. En sms ble sendt ut litt etter klokka 21 tirsdag kveld.

Nord-Aurdal: Denne ble sendt til foresatte på 2. trinn ved NABS;

«Grunnet pågående smitte med nærkontakter i skole og barnehage, er det nødvendig å sette hele 2. klassetrinnet ved NABS i ventekarantene onsdag 17. mars. Inntil ny beskjed kommer, skal elevene være i ventekarantene. Det vil si ingen kontakt med andre enn de eleven bor sammen med, inntil prøvesvar foreligger. Familien for øvrig er ikke i karantene. Nærmere beskjed om utviklingen kommer seinest torsdag kveld. Ventekarantene betyr vanligvis en til to dager».

Gjelder også NAUS

SMS'en er undertegnet Per Einar Jahr, kommuneoverlege og Anna-Merete Brusletten, kommunalsjef oppvekst- og kultur.

En nesten likelydende SMS er sendt til foresatte som har barn i Ulnes barnehage, Ulnes montessoriskule og på 8. trinn ved Nord-Aurdal ungdomsskole. Også en rekke elever og fem klasser ved Valdres vidaregåande skule blir bedt om å holde seg heime onsdag og torsdag.

Går et par dager

– Ventekarantenen opphører når alle prøvesvarene foreligger, og er negative. Vi jobber kontinuerlig med smittesporing, og testing. Vi har testet mellom 20 og 30 tirsdag kveld, og fortsetter igjen onsdag morgen, sier kommuneoverlege Jahr.

Kommentarer til denne saken