Et nytt tilfelle av Covid-19 i Nord-Aurdal torsdag

Konst. kommunedirektør Åge Sandsengen opplyser torsdag morgen at det er bekreftet et nytt tilfelle av Covid-19 i Nord-Aurdal.

DEL

NORD-AURDAL: Dette er det tredje tilfellet i kommunen de ni siste dagene. Kommuneoverlege Per Einar Jahr forteller at personen er fastboende i kommunen, og alt tyder på at personen har blitt smittet etter å ha hatt besøk fra et sted i Norge med større smittepress for tilfellet. Han sier videre at de tilsynelatende har kontroll på situasjonen, og at det ikke ser ut som fare for videre smittespredning, med tanke på at personen har sittet i karantene/isolasjon fra symptomstart. Det er ikke iverksatt videre tiltak som karantene for andre nærkontakter/arbeidssted og andre sosiale møtesteder i forbindelse med tilfellet.

– Betyr dette at vedkommende må feire jul alene i år?

– Det kommer helt an på, teller man dager fra isolasjonsstart og symptomdebut så burde vedkommende i teorien være ute av dette til jul, men så kommer det selvfølgelig helt an på om man er frisk og symptomfri. Det overstyrer tiden for karantene, helt klart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken