Etnedal kommune stenger Legesenteret

Kommuneoverlege Kristianslund stenger legesenteret i Etnedal fra og med i morgen.

Kommuneoverlege Kristianslund stenger legesenteret i Etnedal fra og med i morgen.

Kommuneoverlege Tor Inge Kristianslund i Etnedal har søndag kveld gått ut med ny informasjon til kommunens innbyggere. Han velger å stenge Legesenteret, akkurat som i Nord-Aurdal.

DEL

Etnedal: Kommunens politiske og administrative ledelse har brukt mye tid søndag sammen med helsefolkene for å finne ut hvordan de skal innrette seg i tiden som kommer.

– Aller først vi vi si til befolkningen at har alle vært ansvarsfulle og gjort en god jobb for å begrense spredningen av Koronavirus. Vi har derfor i skrivende stund ingen bekreftet smittede i Etnedal. For å begrense omfanget av smitte er det viktig at vi alle fortsetter det gode arbeidet som alle innbyggere nå gjør. Vi råder derfor alle til å holde seg mest mulig i ro og følge nasjonale retningslinjer, sier Krstianslund.


Stenger Helsehuset

Fra mandag 16. mars klokka 08.00 stenger Helsehuset (legekontor og helsestasjon) for å redusere risiko for korona-smitte. Ordinær drift vil inntil videre reduseres til kun påkrevet og øyeblikkelig hjelp. Om du har behov for legehjelp skal du ringe 61121330 (mandag - fredag kl. 0800 - 1500)Ut over dette kontaktes legevakt 116117. Ved livstruende tilstand ring 113.

De som har avtalte konsultasjoner hos lege eller helsesykepleier i ukene fremover vil bli kontaktet. Nå er det om å gjøre å få avlyst alle avtaler som ikke handler om øyeblikkelig hjelp eller livstruende situasjoner. Som i Nord-Aurdal er det et mål å redusere antall mennesker inne på senteret av hensyn til pasientene selv. Og for å unngå at helsepersonellet smittes. På senteret jobber det to helsesykepleiere, tre legesekretærer og to faste leger pluss en vikar.

Hjelpetelefoner for dem som er redde

Etnedal kommune har i dag bestemt at det opprettes to lokale hjepetelefoner som folk i kommunen kan ringe om de har spørsmål, eller bare trenger noen å prate med. Disse er betjent av kommunens to helsesykepleiere.

Spørsmål angående Koronasituasjonen besvares av helsesykepleier på 61121329. Barn, ungdom og foreldre som har spørsmål eller behov for noen å prate med kan ringe helsesykepleier på 97961991.

Ingen planer om karantene for Oslo-folk

Etnedal kommune har ikke vurdert å innføre like strenge regler som i Vang, der de har besluttet at folk som har vært i Bergen eller Oslo-området skal settes i karantene.

– Alle vi seks kommuneoverlegene i Valdres skal møtes i morgen. Da vil vi diskutere videre tiltak, sier Kristianslund.
Artikkeltags