Rett på sak i vedsak

Ikke noe nytt: Saksbehandler Vidar Lone Lysnes innrømte at han kanskje var på gyngende grunn. Han hadde innstilt på å endre vedtaket i næringsrådet da saken kom opp i kommunestyret torsdag, uten at saken var tilført nye opplysninger.

Ikke noe nytt: Saksbehandler Vidar Lone Lysnes innrømte at han kanskje var på gyngende grunn. Han hadde innstilt på å endre vedtaket i næringsrådet da saken kom opp i kommunestyret torsdag, uten at saken var tilført nye opplysninger.

Rune Garli og Arne Brufladt har startet Valdres vedsenter i Etnedal. Firmaet skal drive med produksjon og salg av ved til fastboende og hytteeiere i Valdres. Det planlegges å opparbeide et egnet produksjonsareal, og å sette opp en produksjons- og lagerhall.

DEL

Etnedal: Etablererne Garli og Brufladt søkte Etnedal næringsråd om støtte på 100.000 kroner, men da saken kom opp i næringsrådet i Etnedal i august 2018 ble det avslag.

Klaget på vedtaket

Valdres vedsenter klaget på vedtaket, og saken havnet på bordet til kommunestyret i Etnedal torsdag.

– Det er mange som driver med ved. I utgangspunktet ønsker Etnedal kommune å støtte alle slike positive tiltak, men vi må følge retningslinjene. Er det nye momenter og fakta som har kommet inn i saken.

– Jeg vil gjerne ha svar på dette spørsmålet før vi går videre, sa ordfører Toril Grønbrekk (Ap), før hun slapp til saksbehandler Vidar Lone Lysnes. Rådmann Kai Egil Bachér fulgte ordføreren i innledningen.

– Det har ikke kommet opplysninger som ikke var kjent da tilskudd på 100.000 kroner ble avslått i august, sa rådmannen.

På gyngende grunn

Saksbehandler Vidar Lone Lysnes, næringskoordinator i Etnedal kommune, hadde innstilt på å endre vedtaket og gi Valdres vedsenter næringsstøtte på 100.000 kroner. Han sa også til kommunestyret at det her ikke var noe åpenbart at etablererne Garli og Brufladt skulle få tilskudd. Han sa at han hadde vært tvilende til forslaget, og vurderte å sette det åpent.

– Jeg er kanskje på gyngende grunn her. Saken burde vært prøvd på nytt i næringsrådet først. Vi skulle ha sett på om det var nye opplysninger i saken, innrømte Vidar Lone Lysnes.

Øyvind Rust stemte for

– Jeg foreslår at kommunestyret opprettholder vedtaket fra næringsrådet i august, og avslår tilskuddet på 100.000 kroner, sa rådmann Kai Egil Bachér.

Næringsrådet gir ikke tilskudd til næring der man finner allerede eksisterende konkurrerende virksomhet i nærmiljøet.

– Vi går oss bort i byråkratiet her. Vi har snakket om gladsaker og positive saker. Nå må i framstå som velvillige og positive. sa Øyvind Rust (H), som stemte for administrasjonens første forslag, om å innvilge støtte på 100.000 kroner til bygging av vedhus.

– Det som ble lagt vekt på i næringsrådet var at vi forsøkte å følge de vedtektene som gjelder for næringsrådet i Etnedal. Det er ikke motvilje til sjølve etableringen som gjør at vi ikke gir tilskudd til dette, sa Marie Bjørnødegård (H).

Artikkeltags