Bustenskjoldfilmen kommer heim til Etnedal

Forviklinger: Tirsdag 7. november vises Bustenskjoldfilmen på samfunnshuset i Etnedal, med Leif Juster som Jens von Bustenskjold.

Forviklinger: Tirsdag 7. november vises Bustenskjoldfilmen på samfunnshuset i Etnedal, med Leif Juster som Jens von Bustenskjold.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag 7. november ruller Etnedals store sønn, Jens von Bustenskjold, over lerretet på Bygdekinoen på samfunnshuset.

DEL

Etnedal: Filmen fra 1958 er å regne som en klassiker, med sjølveste Leif Juster i hovedrolla som adelsmann Jens von Bustenskjold.

Leif Juster er blant tidenes komikere i Norge, og hadde filmmessig sin storhetstid på 1950- og 1960-tallet.

Deler av filmen fra Etnedal

Deler av filmen ble spilt inn i Brøto, en husmannsplass rett opp for garden Espeseth, midt i Etnedal.

Jon Øystein Lundstein, som vokste opp i nærheten, husker godt innspillingene på 1950-tallet.

– Jeg var der og så på opptakene, sier Lundstein, som gjerne kan være vegviser dersom historielaget eller andre tar initiativ til en felles befaring på gamle tufter.

– Men det må bli en vår- eller sommersyssel, legger Lundstein til.

Lunde regisserte åtte filmer i alt

Filmen er en dramatisering av Sigurd Lybecks (1895–1975) fortellinger om Jens von Bustenskjold og de andre karakterene fra Oladalen.

Dette er også den siste av totalt åtte kinofilmer som etnedølen Helge Lunde regisserte. Hans første film kom i 1927, mens Bustenskjoldfilmen avsluttet en, etter den tids, lang filmkarriere. Lunde ble født i 1900 og døde i 1987.

Gratis kinobilletter

Det er seniordansen i Etnedal som arrangerer filmkvelden, og med seg har de Valdresbiblioteka, avdeling Etnedal. Det blir salg av kaffe og kringle.

Det er gratis inngang på filmen, men billetter må tinges på forhånd, via servicekontoret i Etnedal på telefon 611 21300 eller på e-post til osk@etnedal.kommune.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken