Tre grasbranner i Valdres lørdag

Slokket: Dette bildet er tatt etter at brannen ble slokket lørdag kveld.

Slokket: Dette bildet er tatt etter at brannen ble slokket lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Garthus: Det ble meldt om flere grasbranner i Valdres lørdag, og på et gardstun tett ved E16 i Garthus var det tidvis dramatisk. På gardstunet var det full fyr, og det tok også fyr i en bil. Brannvesenet i Sør-Aurdal samt politi og ambulanse rykket ut.

Anmeldelse i Garthus
Brannbilene gikk tomme for vatn, og det ble rekvirert tankbiler fra Nord-Aurdal og Etnedal. Brannvesenet fant en bekk i nærheten, og koplet opp et nett av brannslanger, slik at de klarte å slukke brannen.

Beboeren på gardstunet i Bagn skulle brenne en stol, og har mistet kontrollen. Personen vil bli anmeldt for forholdet, melder Politiet Innlandet.

Svidde av et mindre område
I Sør-Etnedal kom det melding om grasbrann, der det også var fare for spredning til nærliggende bygningsmasse. Brann og politi fikk kontroll etter hvert, tidligere på dagen lørdag. her ble det svidd av et mindre område, melder Politiet Innlandet.

Nær evakuering i Øystre Slidre
På Trollåsen i Øystre Slidre brant det ned ei løe noen timer tidligere lørdag, etter at en grasbrann spredte seg raskt i det tørre og varme været.

Mellom to og tre mål brant ned, og ei periode var det fare for at brannen kunne spre seg, med dertil hørende evakuering fra hytter i nærområdet.

Brannen startet nemlig i et hyttefelt, melder Politiet Innlandet på Twitter.

Artikkeltags