Nå kan du forhåndsstemme

Forhåndsstemme: Det skal være to stemmemottakere til stede når du skal avgi din stemme. Her ser vi Ellen Sæteren Johansen (t.v.) og Mary Ann Helleren i servicetorget på rådhuset i Nord-Aurdal.

Forhåndsstemme: Det skal være to stemmemottakere til stede når du skal avgi din stemme. Her ser vi Ellen Sæteren Johansen (t.v.) og Mary Ann Helleren i servicetorget på rådhuset i Nord-Aurdal.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra og med torsdag 10. august og fram til fredag 8. september er det mulig å forhåndsstemme ved årets stortingsvalg.

DEL

VALDRES: Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune, uavhengig av hvor du bor. Det er en fordel å ta med valgkortet, fordi det sparer deg for tid. Husk å ta med gyldig legitimasjon.

Forskjellige åpningstider i kommunene

I Nord- Aurdal kan du forhåndsstemme mandag til fredag fra klokken 09.00–15.00 i servicetorget på rådhuset.

I Sør-Aurdal kan du avgi din forhåndsstemme ved resepsjonen på Tingvoll alle hverdager klokken 8.30-15.00.

I Vang kan du forhåndsstemme på kommunehuset mandag til fredag klokken 08.30–15.30. Det blir også tilbud om forhåndsstemming på Vangsheimen 6. og 7. september fra klokken 10.00–14.00.

I Etnedal, Vestre Slidre og Øystre Slidre må du ta kontakt med kommunen for å finne åpningstider i forhåndsstemmeperioden.

Stemmeseddelen

På stemmeseddelen kan velgeren endre rekkefølgen kandidatene er satt opp i. Dette gjøres ved å sette nummer ved kandidatnavnet. Velgeren kan også stryke kandidatnavn, ved å følge beskrivelsen på stemmeseddelen.

For at endringene du gjør på stemmeseddelen skal få betydning ved valgoppgjøret, må endringene ved samme kandidatnavn gjøres av mer enn halvparten av de velgerne i fylket som har gitt partiet sin stemme.

Tall fra tidligere år

  • For fire år siden benyttet tre av ti seg av muligheten til å forhåndsstemme.
  • I 2005 var det 473.000 forhåndsstemmer.
  • Ved stortingsvalget i 2013 var det en kraftig økning fra 2005. 855.255 personer valgte da å forhåndsstemme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken