Gå til sidens hovedinnhold

Ett nytt smittetilfelle i Nord-Aurdal. Totalt seks er smittet. Men, nå kan to barnehager åpne igjen

– Vi har fått bekreftet i dag at én ny person fra Nord-Aurdal og to andre utenbygds gjester er smittet av korona, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr onsdag ettermiddag. Totalt seks gjester som har vært på Tasty House er dermed smittet.

Fagernes: Det var etter helga 15. og 16. mai at Tasty House gikk ut med informasjon om at en av deres gjester hadde vært smittet med koronaviruset. Så gikk kommuneoverlege Per Einar Jahr ut med en oppfordring om at alle som hadde vært på besøk hos restauranten i Fagernes i dette tidsrommet, om å ta kontakt med koronatelefonen og bli testet for koronaviruset. Det ble gjennomført smittesporing og en mange tester. Nå kommer svarene.

Les også

Mange har meldt seg til testing etter smittetilfellene på Tasty House

Seks smittet totalt

Det skal dreie seg om en koronasmittet person som har gjestet restauranten, som startet utbruddet.

– Vi har fått bekreftet at en ny person i Nord-Aurdal er smittet og to andre utebygds gjester også er smittet. Det betyr at det totalt er seks gjester som har blitt smittet etter besøk på Tasty House. To fra Nord-Aurdal og fire utenbygds. Det er det vi vet per nå, men vi er litt roligere enn vi var i går. Vi har fått inn de aller fleste prøvesvarene, men det skal også være en ny testing etter sju dager for dem som har testet seg første gang og var negative, sier Jahr til avisa Valdres onsdag ettermiddag.

– Hvor kommer de utebygds gjestene fra?

– De kommer fra Viken fylke, svarer Jahr.

– Er det Hallingdal?

– Nei, jeg har ikke oppgitt stedet, men det er ikke Hallingdal, svarer Jahr.

To barnehager åpner igjen

– Vi kan også slå fast at både Vestringsbygda barnehage og Ranheim naturbarnehage kan åpne igjen i morgen. Når det gjelder Ulnes barnehage, så har vi ikke fått inn alle prøvesvarene derifra, så de må derfor vente med å åpne. De svarene får vi torsdag, fortsetter Jahr.

– Føler dere at dere har rimelig kontroll?

– Vi er iallfall litt roligere i dag enn vi var i går, svarer Jahr.

– Er det koronasmitte i andre valdreskommuner, som du kjenner til?

– Det er mange av gjestene som var på Tasty House som kommer fra andre steder enn Nord-Aurdal, altså andre valdreskommuner. Det er også smittesporing og testing av personer utenfor Valdres, slik at det kan komme flere tilfeller. Jeg kan bare svare for det vi vet i Nord-Aurdal, avslutter Jahr.

Les også

Om du besøkte Tasty House, Kiwi Leira eller Amfi Valdres i disse bestemte tidsrommene har kommuneoverlegen følgende beskjed til deg

Les også

Tasty House stengt etter besøk av flere koronasmitta

Les også

Elev ved Etnedal skule registrert som nærkontakt – et klassetrinn og flere andre personer satt i ventekarantene

Kommentarer til denne saken