Vestre Slidre: – Kalven var svart og hvit og kvigene var heilt svarte. I ørene hadde de gule, røde og blågrønne merker. De så nokså medtatte ut. Jeg håper noen savner de og får de ned fra fjellet, selv om det umulig kan bli lett å få de ned fra den steinura, sier Heidi Rognås.

Hun fikk ikke tatt bilde av de tre dyrene, da telefonen var tom for strøm. Rognås fikk vondt av dyrene, og er usikker på om de kan være skadet. De to største dyrene lå bare stille.

– Jeg turte ikke å gå helt bort, i fare for å skremme dem, men det er verken mat eller vann så høyt oppe, og jeg har aldri sett kyr her før. Jeg er redd de ikke klarer å komme seg ned, for det er en steinur uten like der oppe.

Rognås møtte også to andre fotturister, som har meldt fra til Vestre Slidre kommune om dyra. Selv har hun ringt alle bønder hun kjenner i området.

– Jeg har satt himmel og jord i bevegelse, blant annet har jeg lagt ut en melding på facebook og ringt mange bønder som jeg vet har dyr i området, men dette har ikke ført fram foreløpig.