ETNEDAL: Legen sier det er stor frustrasjon blant kollegaene over at myndighetene dytter over på kommunene å ta avgjørelser fra sak til sak.

I dag blir personer i Etnedal testet for koronasmitte.

Savner en tydelig stemme

– Det er håpløst for oss kommuneleger å ta avgjørelser fra arrangement til arrangement. Skal for eksempel en koronasmittet få lov til å komme i begravelsen til sin avdøde? Per Einar Jahr skal nå ha møte med begravelsesbyråene for å gi informasjon om hvordan de skal te seg. Men det ville lettet masse, dersom myndighetene kunne snakket med en tydelig stemme nå, sier kommuneoverlege Tor Inge Kristianslund.

Hyppige legemøter

Han legger til at kommuneoverlegene i Valdres har ukentlige møter. På fredag avgjør de om de skal ha møter hver dag. Både Jahr og Kristianslund har nå mye å gjøre med koronasmitten, ved siden av at de fortsatt har pasienter.

– Vi skal teste de første pasientene i Etnedal for koronasmitte i dag. Kanskje får vi resultatet av prøvene allerede i morgen, sier legen.

Avlyser spinning

Han har daglige møter med kommuneledelsen. Her har man bestemt at Frisk avlyser sine spinningtimer. Folk kan heller gå turer i skog og mark.

Musikklaget skal ha samling i hallen til helga med over 100 deltakere. Også dette blir avlyst.

– Folk må bruke hodet og sjøl ta ansvar for ikke å komme for tett på folk. Er man syk så bør man holde seg heime for å unngå å smitte andre, sier Tor Inge Kristianslund.