Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrskogen barnehage stenges ut uka, kommunen oppfordrer til at alle fritidsaktiviteter avlyses frem til 1. desember

En ansatt i avdelingen Askeladden i Eventyrskogen barnehage i Etnedal er bekreftet smittet av Covid-19, og i anledning dette er barnehagen stengt ut uka. En rekke andre tiltak settes også i verk.

ETNEDAL: Det arbeides nå med å iverksette nødvendige tiltak for å forebygge videre smitte. Kriseledelsen i kommunen hadde et møte onsdag morgen for å klargjøre videre tiltak.

14 barn og syv ansatte i karantene

Kommunen forteller at det er en ansatt som er smittet, og at den ansatte er bosatt i en annen kommune enn Etnedal. Dette gjelder den ene av totalt fire avdelinger på barnehagen. Alle barn og ansatte på denne avdelingen er satt i karantene, og Linda Mæhlum Robøle, ordfører i kommunen, opplyser at dette gjelder 14 barn og syv ansatte. I tillegg er det gjennomført kartlegging av andre nærkontakter, og disse er også satt i karantene - men dette er det den ansattes hjemkommune som har ansvar for.

Hun sier videre at den ansatte har vært på jobb før vedkommende fikk påvist viruset, og at smitten er direkte tilknyttet barnehagen.

Foreldre ikke pålagt karantene

Foresatte til barna som har karantene er ikke pålagt karantene, men kommunen oppfordrer disse på det sterkeste til å begrense sine nærkontakter, følge nasjonale retningslinjer, og følge godt med på om de utvikler luftveissymptomer for deretter å bli testet.

– Vårt hovedmål nå er å stoppe smitten snarest mulig, forteller Robøle, som sier at tiltakene de er gjør er etter føre-var-prinsippet.

Hun ber alle innbyggere i kommunen om å være ekstra oppmerksom på situasjonen, og at de følger de råd, regler og anbefalinger som er gitt.

Dette er tiltakene som nå iverksettes i Etnedal for å slå ned utbruddet så raskt som mulig:

  • Kommunen har kontaktet og tilbyr testing til alle som kan ha vært utsatt for smitte.
  • Eventyrskogen barnehage stenges torsdag 19. november og fredag 20. november. Ansatte og foresatte er informert direkte om dette.
  • Det gis tilbud om hjemmeundervisning til enkelte elever ved barnetrinnet ved Etnedal skule som har kontaktpunkter til Eventyrskogen barnehage.
  • Kommunehuset og biblioteket holdes stengt torsdag 19. november og fredag 20. november. Besøkende som har avtale må ringe inn for å bli sluppet inn.
  • Etnedalshallen stenges for aktiviteter frem til 1. desember. Dette gjelder også ungdomsklubben.
  • Kulturskolen gjennomfører digital undervisning frem til 1. desember.
  • Kommunen oppfordrer til at alle fritidsaktiviteter avlyses frem til 1. desember
  • Koronatelefonen (telefonnummer 48257261) for koronarelaterte helsespørsmål re-etableres

Kommentarer til denne saken