– Få det direkte inn, det haster!


HANDLE NÅ: Ingjerd Thon Hagaseth ber  næringslivet i Valdres om å henvende seg til politikerne med direkte link til regjeringen.

HANDLE NÅ: Ingjerd Thon Hagaseth ber næringslivet i Valdres om å henvende seg til politikerne med direkte link til regjeringen. Foto:

Ingjerd Thon Hagaseth kommer med klar tale til næringslivet i Valdes: – Meld fra om situasjonen deres til sentrale politikere som kan bringe saken videre til regjeringen!

DEL

VALDRES: Hagaseth er 1. vara på Stortinget for Innlandet Venstre, og forteller at hun de siste dagene har brukt tiden på å videreformidle konkrete henvendelser fra små berørte bedrifter fra reiselivet, frisører, private barnehager og taxiselskaper som alle over natta mister inntektsgrunnlaget sitt.

– Det kommer jeg til å fortsette med, og de har umiddelbart kommet både til storting og regjering. De lover at alt leses og vurderes! Her må vi bruke alle kanalene gjennom alle partiene våre i Valdres for å rekke ut hånden til næringslivet i Valdres.

Gjerne kommunen, men helst direktelink

Hagaseth forteller regjeringen ikke sitter og føler situasjonen på kroppen, og at de må få virkelighetsbeskrivelser fra de som fremdeles har skoene på. Hun oppfordrer nå alle som rammes til å sende en henvendelse der de beskriver situasjonen sin, uavhengig av parti. Hun sier man gjerne kan henvende seg til sin kommune, men at det fortrinnsvis er de som sitter på Storting med direkte link til regjering:

– Her må vi bare mobilisere alle gode krefter! Ta kontakt med meg, Marit Knutsdatter, Olemic Thommessen, Tore Hagebakken eller hvem som helst som har kontakter. Det må på bordet til de som beslutter fortløpende! Her kommer det til å komme krisepakke både 1, 2 og 3.

Hennes erfaring er at de sakene som meldes ligger på næringsministerens bord og blir vurdert i løpet av få timer, noe som også i aller høyeste grad er nødvendig.

– Krisepakkene blir flere - og dette er også en dugnad der vi politikere står sammen for å hjelpe utsatte bedrifter over kneika som best vi kan. For å finne best mulig løsninger, er vi avhengige av å høre fra de som har skoene på.

Tenke kort- og langsiktig

Innlandsbenken og fylkespartiene skal ha et digitalt møte med fylkesmannen og fylkeskommunen søndag kveld, i tillegg til at Innlandsbenken skal ha møte med NHO mandag:

– Jeg har forståelse for at det kanskje holdes igjen på noe av det som koster mest, men samtidig er det her som ellers, tidlig innsats kan forebygge store negative konsekvenser! Vi må slå ring rundt verdiskaperne, arbeidsplassene og næringslivet vårt, og den eneste som kan dra gullkortet i en slik situasjon er jo Erna.

Artikkeltags