Fagernes byfest på Spotify - ei varm låt i vinterkulda

FØRSTE TAKE: Første take av musikkvideoen til låten ble gjort like før jul på Skiferplassen, med god koring fra 6. klasse fra NABS.

FØRSTE TAKE: Første take av musikkvideoen til låten ble gjort like før jul på Skiferplassen, med god koring fra 6. klasse fra NABS. Foto:

I 2019 fikk Gunnar Rotevatn Dahlen i oppdrag å lage en ny byfestsang som skulle være den årlige byfesten i september sin signatur.

DEL

FAGERNES: Med seg i produksjonen hadde han resten av bandet Zitherman; Øystein Hovrud, Rune Glimsdal og Simen Motrøen. Resultatet ble den varme, gode låta Undi Kviteberg, som i dag er sluppet på Spotify.

– Undi Kviteberg er en slags rundreise i Valdres gjennom årstidene hvor vi opplever små og store hendelser, historiske tilbakeblikk og hverdagssyssel de fleste vil kjenne seg igjen i, sier kultursjef Renate Remme Øverseth i en pressemelding.

– Dette gjør byfestsangen til mye mer enn en festsang i anledning markeringen av at Fagernes er by. Det første bildet vi får i sangen er av Øyvind Berge som står å selger juletrær på Skiferplassen.

Berge med sine trær, nek, bålpanne og telt, har for de aller fleste vært et landemerke de siste tjue årene i desember.

– Stemningsbilder som dette samt at sangen er samlende og varm gjør at vi slipper den nå. Coverets motiv er hentet fra Valdres Folkemuseums arkiv og viser fire menn som sitter på Kviteberg. Kanskje noen vet hvem personene er?

Planen er at sangen også får sin egen musikkvideo. Denne produseres av Yngve Ask i Scanout og skal lanseres i forkant av byfestdagene i begynnelsen av september. Opptakene er allerede i gang og første take ble nettopp på Skiferplassen i desember med Øyvind, Gunnar, koring av elever fra 6. klasse ved NABS og magisk snøfall.

Søk på låten Undi Kviteberg i Spotify, eller følg denne linken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken