Fagernes legesenter stenges i morgen tidlig

Fra og med i morgen er det ingen som slipper inn på venterommet på Fagernes Legesenter  uten å ha avtale pr telefon.

Fra og med i morgen er det ingen som slipper inn på venterommet på Fagernes Legesenter uten å ha avtale pr telefon.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr skal ha møte med staben ved Fagernes Legesenter søndag kveld. De skal forberede seg på en helt ny virkelighet for alle ansatte og for pasientene fra og med i mogen.

DEL

FAGERNES: Vi stenger for vanlig drift. Det betyr at alle vanlig spørsmål og kontroller som ikke er av betydning for liv og helse må vente til vi er ferdige med koronaviruset. Har du vondt i et ledd, så er ikke det liv og helse, men de som trenger hjelp skal få det. Vi mener likevel vi skal redusere aktiviteten ved senteret med 80-90 prosent. Det sier noe om hvor mye av det vi gjør under normale omstendigheter, som ikke kan gjøres nå, sier Jahr.

Begrunnelsen for dette nye tiltaket er todelt.

– Den første årsaken er pasientenes helse. Mange av pasientene som bruker Fagernes Legesenter er eldre mennesker. For dem er risikoen for å bli smittet på legesenteret større enn risikoen for ikke å få møte legen sin i veldig mange tilfeller.

– Vi skal vurdere hver enkelt pasient og hvert enkelt tilfelle. Ingen skal utsettes for fare, lover Jahr. Som forteller at kontordamene ved senteret nå vil kontakte alle pasienter som har legetime, og avlyse de timene som ikke handler om livstruende sykdom.

Den andre begrunnelse handler også om innbyggernes helse, men i et litt annet perspektiv. Vi må gjøre alt vi kan for at alle de som jobber ved legesenteret holder seg friske og kan fortsette i jobben sin. Jeg frykter jo at en eller flere skal bli smittet og må gå i karantene.

Artikkeltags