Å synge en historie

Vel blåst: Fornøyde elever og band rett etter musikalkonserten i kultursalen på Fagernes.

Vel blåst: Fornøyde elever og band rett etter musikalkonserten i kultursalen på Fagernes.

Artikkelen er over 2 år gammel

De hadde valgt musikalsangen sjøl og framførte med stor innlevelse, godt hjulpet av kulturskolelærerbandet – satt sammen for anledninga.

DEL


Denne høsten har sangelevene i Nord-Aurdal hatt musikal som tema. Elevene har tatt for seg genrèn, og så valgt ut en sang de liker eller har et spesielt forhold til.

I ukene foran konserten har de tretten elevene hatt fellesøvinger for å bli kjent som gruppe og de har hatt egentid med bandet bestående av Harald Høvik på bass, Øystein Hovrud gitar, James Clapperton på piano og Simen Motrøen på tromma.


Storstua i kommunen


Torsdag var den store konsertdagen og storstua i kommunen, kultursalen, var konsertarena. Lys og lyd ble styrt av Rune Glimsdal og Erik Gjulem, og de frammøtte fikk med seg en flott timelang gratiskonsert. Det er noe egen når barn synger på ei scene, viser seg fram i all sin åpenhet og ekthet og formidler på sin måte kroppen naturlige musikk.


Elevene og sangene


Først ut var Fiona Srithongpheng Hamre med Mamma Mia, Så fulgte Jørgen-Andreas Sveen med Fyll ditt sinn med kjærlighet og Hedvig K Ranum med Hoplessly devoted. Deretter sang Kari K Ranum Our last summer, Karoline Sveen Farger i vind, Trisha Margaret Johansen med Reflection og Anastasija Zozulia med If i were a boy. Sunniva Svendsen Hovrud framførte Dig a little deeper, Jakob Blix-Nilsen sang A whole new world, Julie Aure sang Why dont I, Kristine He sang Tomorrow og Dia Aso Ali avsluttet det hele med Go the distance.


Bevisst valg


– Det er et bevisst valg at jeg har valg musikal som genrè. Musikalsangene spiller på følelser, og de formidler en historie. Man får på den måten jobbet mye med sangfaget. Eleven har vokst veldig på denne opplevelsen. Noen har aldri stått på ei scene før, og de har tatt utfordringa på strak arm. De har brukt mye tid, og elevene har vokst sammen som gruppe. Jeg håper dette har gitt dem noe de kan bruke videre. Det har også vært flott å ha med seg flere av de andre kulturskolelærerne på dette prosjektet. Det gir mye å samarbeide på tvers. Jeg er stolte av elevene, og synes sjøl at resultatet blei bra, sier sanglærer Marita Hovi.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken