Ildsjelen Lars lager skøyteis i Parken

Ildsjel: Lars Øystein Halden jobber med skøytebanen i fagernesparken, slik at den kan tas i bruk lørdag.

Ildsjel: Lars Øystein Halden jobber med skøytebanen i fagernesparken, slik at den kan tas i bruk lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Uten Lars Øystein Halden ville det ikke blitt skøytebane i Fagernesparken. Lørdag er den klar til å inntas av skøyteentusiaster.

DEL

Fagernes: Lars Halden har brukt tre timer nesten hver dag siden Rakfiskfestivalen på å gjøre klart for isbane i parken. Siden underlaget ikke er helt rett, så tar det ekstra lang tid å klargjøre for god isbane. Han bygger opp med vatn og prøver seg fram så godt det lar seg gjøre. Han bruker traktor med tank og av og til pumpes det vann fra fjorden. Han får også låne litt vatn av kommunen.

Klar til lørdag

Etter iherdig innsats, så er isbanen snart klar. Lars Øystein Halden regner med at folk kan ta med seg skøyter og ta i bruk banen fra og med lørdag.

– Det er veldig hyggelig å skape litt liv og røre. Jeg har alltid likt å lage i stand for aktiviteter. Jeg bruker tid på dette, fordi jeg liker å se at det skjer ting rundt meg. Sjølsagt liker jeg også å gå på skøyter, sier ildsjelen.

Lokal spikersuppe

Lars Halden skulle gjerne sett at det skjedde flere aktiviteter i parken vinterstid. Han ser for seg ei lita skiløype, kanskje en akebakke for de minste, noen boder med lokal mat, hest og kjerre, lys og musikk.

– Dette er et fantastisk område i Fagernes, som burde brukes på vinterstid. Men, men...

Skolen og allmennheten

Enn så lenge så blir det nå i alle fall en skøytebane, som er tilgjengelig for alle som ønsker det. Skolene kan ta den i bruk fra neste uke.

– Så regner jeg med at hockeytreningene også startet opp til uka, sier Lars Halden.

Artikkeltags