«Stol» suksess som turistattraksjon

Vær så god neste: Amerikanske turister på gjennomreise venter på tur for å få tatt bilde i den store stolen før bussen går videre.

Vær så god neste: Amerikanske turister på gjennomreise venter på tur for å få tatt bilde i den store stolen før bussen går videre.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange turister har stoppa opp for å forevige seg sjøl sittende i den store trestolen midt i Fagernes sentrum i løpet av sommeren.

DEL

Fagernes: – Let me tell you, it is a lot harder than it looks, påpeker Joanne Hallmann (71) lattermildt overfor John Moberg (71) som står klar til å fotografere henne og Candy Moberg (68), i det de omsider har fått kara seg opp i den flere meter høye trestolen i sentrum.

Ettertrakta fotomotiv

Den mildt sagt overdimensjonerte stolen, som er ei svært forstørra utgave av trestolene aurdalsbedriften Reint Tre vanligvis lager, har vist seg å fange oppmerksomheta til mang en turist og å være et svært ettertrakta fotomotiv siden den ble oppført på oversida av Fagernesparken i starten av mai.

– Måtte få tatt bilde

De tre ovennevnte turistene fra Minnesota er ikke de eneste i busslasta med amerikanske turister, som har en kort rast på Fagernes, som vil få foreviga seg sjøl i den store trestolen før bussen setter kursen videre mot Bergen. Faktisk vokser en aldri så liten kø fram.


– We had heard of this and just had to come here and take some pictures, forklarer Joanne etter å ha kommet seg ned på bakken igjen. Den amerikanske turisten forteller videre at hun har norske slektninger, om enn ikke i Valdres.

– Jeg møtte tre slektninger i Sverige og fikk se garden hvor bestefaren min vokste opp der, forteller Candy entusiastisk.

– Det er vakkert her, konstaterer Kin Ng og Cynthia Gan fra Houston, Texas, som også har fått knipsa noen bilder og er begeistra for stoppet i byen.

Artikkeltags