MiYoga-studio på Fagernes

Myk instruktør: Elisabeth Ruud har drevet med dans og trening hele sitt liv. Nå starter hun opp eget Yoga-senter på Fagernes.

Myk instruktør: Elisabeth Ruud har drevet med dans og trening hele sitt liv. Nå starter hun opp eget Yoga-senter på Fagernes. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun har drevet med yoga i 31 år. Nå går endelig en etterlengtet drøm i oppfyllelse.

DEL

FAGERNES: Golvet har ny parkett, veggene er hvitmalte. Det er luftig, åpent og god energi mellom veggene, akkurat slik Elisabeth Ruud så det for seg, da hun valgte å gå fra tanke til handling for å oppfylle drømmen.

Elisabeth Ruud har drevet helsebua på Beitostølen i mange år. I tillegg har hun hatt yogaklasser og vært danselærer i kulturskolen. Nå samler hun brikkene i sitt eget senter.

Balansere kropp og sjel
– Det kjennes bra, og jeg gleder meg til å starte opp. 14. november åpner jeg dørene med en tettpakket timeplan, forteller kvinna som har bodd i Valdres i 14 år.

– Jeg synes logoen er så fin, og jeg kjenner at den passer meg, en kvinne i lotusstilling med langt rufsete hår. Elisabeth tenner parafinovnene, og vi setter oss på golvet.

– Yoga er en disiplin for å oppnå mest mulig balanse mellom kropp, sinn og sjel, det handler om både fysisk og åndelig trening. Yoga har utviklet seg over tusenvis av år og favnet et bredt spekter av stiler og disipliner. Yogapraksis er en kontinuerlig prosess der du er utgangspunktet, og det kan praktiseres av alle.

DYP yoga
Elisabeth Ruud har spesialisert seg på såkalt dyp yoga. Den baserer seg på presis utførelse av posisjoner i et fast system i et oppvarmet rom, Øvelsene tvinger fram svetten som i Bikramyoga, og den innehar noe av dynamikken som i Astanga og er teknisk utfordrende som i Lynger. Men D.Y.P. har sin egen flytende rytme og timing som læreren holder nøye kontroll med.

– Du blir sterk og fleksibel i kroppen, og du får et lavere stressnivå, blir kvitt avfallsstoffer, får et sterkere immunforsvar og en kropp i balanse, med energi nok til alle hverdagens utfordringer, reklamerer Elisabeth Ruud og viser fram noen av posisjonene iført ulltrikot.

Yoga for menn
Mandager blir det DYP yoga for videregående, samt dans/barre-timer for voksne, enkle dansetrinn og ballerina styrkeøvelser. Tirsdag blir det Yoga morgenflyt, en time for å vekke kroppen, puste, strekke og la kroppen komme forsiktig i gang. På kvelden blir det MMA, styrke med element fra boksing, bryting, kickboksing, før DYP yoga nybegynnere. Onsdagen blir det yoga for rygg og nakke på dagtid, step, styrke på kvelden etterfulgt av yoga kveldsflyt der man roer ned kroppen. Torsdag blir det egen Yoga Girls for jenter i alderen 10–15 år på ettermiddagen, etterfulgt av DYP yoga videregående og egen yogatime for menn.

– Jeg håper dette er en timeplan der de fleste kan finne en time som passer for dem. Jeg har laget en egen time for menn. Jeg tror det blir lettere for menn i Valdres å få et innblikk i hva yoga handler om, dersom jeg lager en egen time bare for dem. Jeg gleder meg og håper folk melder seg på. Det er bare å komme innom. Vi åpner en halv time før klassene starter, sier Elisabeth Ruud.

Artikkeltags