Ståle Hagadokken i Falck forteller at de har vært ute på fem utforkjøringer i dag. Når vi snakker med ham er de akkurat ferdig med å redde opp en 40 tonn tung lastebil fra grøfta ved Vasetdansen. Bilen på veg til Leira hadde kommet for langt ut på siden, og dermed var det gjort.

-Sjåføren og bilen var norsk. Denne vinteren ser vi at mange erfarne norske sjåfører også sliter. Det er ikke så rart. Kombinasjonen flatt lys, høye brøytekanter og smale veger gjør forholdene veldig vanskelige, sier Hagadokken. Hittil i dag har de også berget en lastebil til. Og tre personbiler har vært i grøfta.

To ulykker på E16

– I går ettermiddag og kveld måtte vi to ganger til akkurat samme sted etter møteulykker. Det er på omkjøringsvegen ved Vold bru ulykkene skjedde. Her er svingen litt dosert den gale vegen, og det er lett å miste kontrollen. Vi var på stedet først en gang på ettermiddagen da to møtende biler hadde sklidd i hverandre, og seinere en gang til i 21-tiden. Samme type ulykke, forteller Hagadokken.

– Det var mange som fikk en lang stopp på turen heim søndag kveld på grunn av bergingsarbeidet som tok tid. Bilene hadde til dels store skader, og ble fraktet til vårt anlegg, sier Hagadokken.

Politiet bekrefter at det var en trafikkulykke på E16 i Bagn uten personskade. klokken 21.15 i går. Det var en dansk sjåfør som kjørte i fronten på en annen bil i lav hastighet. . Tre personer ble fraktet til legevakt i ambulanse for sjekk. De involverte var eldre mennesker.

Fire biler i grøfta

Også vanlige utforkjøringer med privatbil var det mange av søndag. Hele fire biler måtte berges forskjellige steder etter å ha kommet for langt ut på kanten.

– Det har også vært to elgpåkjørsler, en i Begnadalen og en på Tonsåsen. Det er virkelig mye å henge fingrene under slike forhold som nå, sier Hagadokken.

Hagadokken benytter sjansen til å advare alle bilister om elgfaren. Nå er det så mye elg som trekker til vegene at alle må holde utkikk og redusere farten.