– Foreldrene vil vise at Mina og Mille var to flotte jenter som ikke fortjente en slik skjebne, sier Inger Marie Støen, som er bistandsadvokat for jentenes foreldre, til TV 2.

Bildet er tatt på julaften.

– Hva kan du si om situasjonen til foreldrene nå?

– De har de forferdelig vanskelig, og de synes at dette er bunnløst trist, sier Støen.

Tvillingsøstrene Mina Alexandra (16) og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold ble funnet livløse hjemme hos en mann i Spydeberg natt til søndag. Politiet mistenker at de døde som følge av en overdose narkotika. En tredje tenåringsjente ble kjørt til sykehus for behandling.

Fremstilles for varetektsfengsling

Mannen, som er i 20-årene, er siktet for uaktsomt drap. Han fremstilles for varetektsfengsling i Follo og Nordre Østfold tingrett i Ski klokken 13, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

De skriver videre at politiet vil begjære at rettsmøtet holdes for lukkede dører av hensyn til etterforskningen, som er i startfasen.

Mannen ble avhørt søndag. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Han mener at han ikke har gjort noe ulovlig, sier mannens forsvarer, advokat Knut Ditlev-Simonsen, til NTB.

Han vil ikke gå inn på hva mannen forklarte i avhør.

Ditlev-Simonsen sier til TV 2 at mannen motsetter seg varetekt, og at han etter planen vil møte fysisk i retten.

– Han er sjokkert og lei seg. Han er selvfølgelig veldig preget og påvirket av det som har skjedd, sier forsvareren til VG.

To menn siktet

Mannen ble først siktet for å ha hensatt jentene i hjelpeløs tilstand. Siktelsen ble så utvidet til uaktsomt drap.

I tillegg er en annen mann siktet for narkotikasalg. Hans forsvarer, advokat Haakon Åsli Skogstad, opplyser til NTB at han ikke vil kommentere saken før hans klient er blitt avhørt.

Politistasjonssjef Olav Unnestad ved Indre Østfold politistasjon sier i pressemeldingen fra politiet at dødsfallene har gått inn på lokalsamfunnet.

– Hele lokalsamfunnet, og også vi som lokalt politi, er sterkt preget av dødsfallene. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende og jentenes venner og bekjente. Vi er opptatt av at Indre Østfold skal være en god kommunene å bo og vokse opp i, og vi vil sammen med kommunen fortsette vårt forebyggende arbeid for å gjøre vårt beste til at slike tragiske hendelser ikke skjer igjen, sier Unnestad