Fem bekreftete smittetilfeller i Valdres – 50 nye testes i dag

HENDENE FULLE: Kommuneoverlegene Tor Inge Kristianslund i Etnedal (f.v.), Per Einar Jahr i Nord-Aurdal, Siw Odden Fosheim i Vestre Slidre og Nerijus Gintalas i Sør-Aurdal, samt Marit Tuv i Vang, og Arild Jacobsen i Øystre Slidre (ikke til stede på bildet), har hendene fulle med prøvetaking om dagen. Per onsdag er rundt 150 personer testet for koronaviruset i Valdres. Fem har fått påvist smitte.

HENDENE FULLE: Kommuneoverlegene Tor Inge Kristianslund i Etnedal (f.v.), Per Einar Jahr i Nord-Aurdal, Siw Odden Fosheim i Vestre Slidre og Nerijus Gintalas i Sør-Aurdal, samt Marit Tuv i Vang, og Arild Jacobsen i Øystre Slidre (ikke til stede på bildet), har hendene fulle med prøvetaking om dagen. Per onsdag er rundt 150 personer testet for koronaviruset i Valdres. Fem har fått påvist smitte. Foto:

Per onsdag formiddag har fem personer fått påvist koronavirus i Valdres, samtlige i Nord-Aurdal.

DEL

VALDRES: I løpet av onsdagen tester valdreskommunene til sammen 50 nye personer for viruset.

Nord-Aurdal

I Nord-Aurdal ble to koronasmittede til fire tirsdag, og gikk fra fire fem onsdag.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr, kunne tirsdag kveld opplyse at ingen av de fire første per tiden hadde alvorlige symptomer. Da tallet onsdag morgen steg til fem, kunne Jahr foreløpig ikke kommentere omstendighetene rundt den siste personen som har fått påvist smitte.

I Nord-Aurdal testes nå 20 personer for koronaviruset om dagen.

Til sammen er et 50-talls personer testet i den mest folkerike av valdreskommunene.

Etnedal og Sør-Aurdal

I Etnedal testes tre personer onsdag, opplyser kommuneoverlege Tor Inge Krstianslund.

Fram til denne uka hadde han ansvar for testing også i Sør-Aurdal. Til sammen har Kristianslund testet 14 stykker, da inkludert de første som ble testet i Sør-Aurdal.

I Sør-Aurdal ble ytterligere 11 stykker testet mandag, og 10 nye personer onsdag, opplyser kommuneoverlege Nerijus Gintalas.

Alle prøveresultater er ikke klare, men ingen har så langt fått påvist smitte i noen av de to kommunene.

Vang, Vestre og Øystre

Mandag og tirsdag ble til sammen 24 personer testet for koronaviruset i øvre Valdres. Onsdag er ytterligere 17 testet, opplyser kommuneoverlege i Vang, Marit Tuv.

Alle prøveresultater er ikke klare, men så langt er ingen påvist smittet i Øystre Slidre, Vestre Slidre eller Vang.

Hittil er til sammen 62 personer testet i disse tre kommunene.

Artikkeltags