Gå til sidens hovedinnhold

Ferieuke og blanke ark? Her er ukas tips fra Visit Valdres

Gjennom sommerferien vil Visit Valdres hver uke komme med nye tips til hva du kan finne på av aktiviteter og opplevelser i Valdres. Her er tipsene for uke 27.

Valdres Storhall

Ved Valdres Storhall i Leira finner du et rikholdig aktivitetstilbud for hele familien, med klatrehall, friidretts-/fotball-/ballspillhall, BUA Valdres (utstyrsutleie), discgolf, terrengsykkelløype og turløype.

Storhallen har sommeråpent fra tirsdag til søndag frem til 15. august. Her vil det være mulig å både benytte seg av anleggene og låne utstyr. Kiosken vil være åpen for salg av brus, is og vaffel i åpningstidene.

Les mer på www.valdresstorhall.no.

Lunsjkonsert i Bruflat kyrkje

Gratis lunsjkonsert i Bruflat kirke onsdag 7. juli med organist Serhiy Bykov.

Kirken er fra 1750, og er bygd i tømmer.

Les mer om lunsjkonsertene i Bruflat på www.kirken.no/Etnedal.

Markedsdag på Syndinstøga

Lørdag 10. juli inviteres det til markedsdag utenfor Syndinstøga, der mange gode og flinke lokale matprodusenter vil stille med sine produkter.

Syndinstøga vil holde åpent med både butikk og kafe/restaurant.

Les mer på www.syndinstoga.no.

Fiskedag ved Buaråne

Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og Vestre Slidre Fjellstyre avholder sin årlige fiskedag ved Buaråne for hele familien den 11. juli.

Det avholdes en fiskekonkurranse for fiskere i alle aldre, det fortelles om fisk og tillaging av fisk, og dersom det er tillatt vil det bli delt ut smaksprøver.

Les mer om fisking i Buaråne her.

Krigshistorisk omvisning til Bangsbergatn

Lørdag 10. juli inviterer Valdresmusea til krigshistorisk vandring til Gråbeinhølet og Bangsbergatn, der det utspilte seg dramatiske hendelser i april 1940.

Oppmøte er ved Solbakken cirka 400 meter nord for Fossen kro langs E16 i Bagn. Turen tar to-tre timer. Per Ivar Stensæter er turleder.

Du kan bestille billett på nettsiden til Valdresmusea, og lese mer om turen på nettsiden til Visit Valdres.

Åpne støler

Når vi runder juli, åpner stølene i Valdres dørene sine for besøkende. Her kan barna få hilse på dyra, være med på dyrestellet og yste ost.

Livet på stølen er nesten som å stille tiden tilbake til da livet gikk i rolig tempo uten klokke. Stølsdrifta er tilpasset moderne tider, men det sterke og tette forholdet mellom mennesker, dyr og natur er uendret. Du får også kjøpt deilige matvarer i gardsutsalget på stølen.

Les mer og se åpningstider her.

Les også

Åpner grinda inn til stølslivet: – Her lager vi god mat og gode barndomsminner

Kommentarer til denne saken