Skal selge Innlandet som filmscene

Rødstøl: Hva slags filmer kan Valdres passe til å være bakteppet for? Det får Rødstøl i oppgave å finne ut og selge inn.

Rødstøl: Hva slags filmer kan Valdres passe til å være bakteppet for? Det får Rødstøl i oppgave å finne ut og selge inn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

1. august er Berit Rødstøl (39) ansatt som filmkommisjonær hos Østnorsk filmsenter.

DEL

Oppland: Og hva er så en filmkommisjonær? Ifølge Østnorsk filmsenter er det en som aktivt selger og markedsfører et areal som innspillings- og produksjonssted for film og TV. I dette tilfellet Innlandet. Sammen med Kjersti Greger fra Midtnorsk filmsenter, skal Berit drive Midgard Film Comission Norway, og markedsføre attraktive lokasjoner i de tre fylkene Hedmark, Oppland og Trøndelag for nasjonale og internasjonale filminnspillinger.

Variert bakgrunn

Berit har bred bakgrunn fra kommunikasjon, markedsføring, reiseliv og film/TV. Hun er opprinnelig fra Bjorli, bor i Moss og er nå på flyttefot til Lillehammer-området. I tillegg til at hun har jobbet i NRK, Den norske turistforening, Dramatikkens Hus, Vikingskipsmuseet og Teatret Vårt, skriver hun bøker. I Berit får regionen en utadvendt, strategisk og kreativ ambassadør.

Rødstøl er ansatt i en 50 prosent prosjektstilling i to og et halvt år, og prosjektet er finansiert av Hedmark og Oppland fylkeskommuner.

Artikkeltags