(Gudbrandsdølen Dagningen)

«Etter å ha søkt etter savnede kontinuerlig siden søndag ettermiddag, trekkes nå mannskaper ut av området ved Balbergkampen hvor savnedes bil er funnet. Politiet har søkt systematisk og grundig i dette området uten funn.»

Det skrev politiet i en pressemelding, torsdag kveld, samtidig som de gikk ut med en mer nøyaktig beskrivelse av klærne den savnede 22-åringen hadde på seg da han forsvant.

Mandag jobber politiet fortsatt med etterforskning i saken, men det har så langt ikke dukket opp sikre spor.

– Det vi gjør nå er å gå gjennom tips og se om det er noe vi skal følge opp med avhør, sier etterforskningsleder ved politistasjonen på Lillehammer, Ragnhild Ouren.

Mange tips

Det var søndag 19. mars at en større leteaksjon ble satt i gang etter at 22-åringen ble meldt savnet. Søket har tatt utgangspunkt i Balbergkampen på Lillehammer, der bilen til den savnede ble funnet parkert. Det har også blitt lett i store områder andre steder i byen.

Politiet har ikke endret status og antar at 22-åringen fremdeles er i live.

Etter at aksjonen startet i forrige uke har politiet fått inn en rekke tips.

– Vi har fått inn rundt hundre tips, blant annet av folk som mener de har sett savnede. Men så langt er det ingenting vi har av opplysninger som tilsier hvor han er eller om han er i live, sier Ouren.

Elektroniske spor

Politiet har sjekket en rekke elektroniske spor, parallelt med den store leteaksjonen.

Etterforskerne har sjekket trafikk på bankkort og telefon, men det har ikke vært noe konkret å ta tak i siden han ble meldt savnet.

Nå gjøres det vurderinger på om politiet skal trappe ned etterforskningen, da de ikke har noe konkret å jobbe ut i fra.

– Vi har satt av en del folk her på Lillehammer som jobber med dette, men det avtar litt nå. I dag gjør vi vurderinger på hva vi har å jobbe med. Det er fortsatt veldig interessant med tips fra folk, minner hun på.

I pressemeldingen gikk politiet ut med flere bilder av klærne og skoene 22-åringen trolig hadde på seg da han forsvant. De mener han mest trolig hadde på seg en mellomblå Salomon lett dunjakke med et mørkere felt øverst på ryggen og i sidene.

Han hadde på seg knallrøde Salomon joggesko, og kan ha på seg en lue. Han er 183 cm høy, slank med normal kroppsbygning og prater rogalandsdialekt.

Har du tips i denne saken, ring politiet på 02800.